Διεθνή

Δικαστήριο Χαγης: Τρεις άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία 298 ατόμων στην πτήση MH17 της Malaysian Airlines

Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Χάγης καταδίκασε τρία άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία για την πτώση της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines.Στις 17 Ιουλίου 2014, 298 άτομα, μεταξύ των οποίων 80 παιδιά και 15 μέλη πληρώματος, επιβιβάστηκαν στην πτήση 17 της Malaysia Airlines με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ.

Η ακρόαση σε ολλανδικό δικαστήριο έκρινε ερήμην ένοχους δύο Ρώσους και έναν Ουκρανό, ενώ ένας τρίτος Ρώσος αθωώθηκε. Οι τρείς άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία 298 ατόμων στην πτήση MH17 της Malaysian Airlines μετά το χτύπημα από πύραυλο πάνω από την Ουκρανία το 2014.Το αεροπλάνο ταξίδευε στα 33.000 πόδια πάνω από την Ουκρανία. Ήταν οι πρώτες μέρες των προσπαθειών της Ρωσίας να ελέγξει τμήματα της χώρας.

Τώρα τελικά αποδεικνύεται ότι το Boeing 777 που πετούσε από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ έπεσε από ρωσικό πύραυλο Buk που εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία στις 17 Ιουλίου 2014Τώρα το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Ρωσία είχε γενικό έλεγχο στα προσωρινά κατεχόμενα τμήματα της περιοχής του Ντονέτσκ από τα μέσα Μαΐου 2014.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button