Διεθνή

Χάος στα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια εγκλωβίζει τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού

Σε όλη την Ευρώπη απεργίες στο προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών απειλούν να προκαλέσουν ακόμη περισσότερα  προβλήματα σε όσους έχουν προγραμματίσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο αεροπορικός τομέας αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη εργαζομένων, μετά την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων κατά την κορύφωση της πανδημίας η οποία προκάλεσε μεγάλη ύφεση  της εναέριας κυκλοφορίας για πολλούς μήνες .

Αυτόν τον καιρό ο αεροπορικός κλάδος αγωνίζεται για επαναπροσλήψεις ώστε να αντεπεξέλθει στην άνοδο της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια. Η υφιστάμενη έλλειψη προσωπικού προκαλεί  ακόμη πολλά προβλήματα ενώ την ίδια στιγμή Αεροπορικές εταιρείες και πολιτικοί αξιωματούχοι αλληλοκατηγορούνται για το σημερινό χάος στα αεροδρόμια.

Οι πιλότοι από τη Γαλλία που εργάζονται για την εταιρεία EASY JET έχουν προειδοποιήσει για ακόμη χειρότερα προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές εν όψη καλοκαιριού.Ενώ συνδικάτα της Ryanair στην Ισπανία λένε ότι «δεν έχουν άλλη επιλογή» παρά να αποχωρήσουν  μετά το τέλος των συνομιλιών για τους μισθούς τους που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Εν τω μεταξύ Βρετανοί τουρίστες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο των Χανίων λόγω προβλημάτων  στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περισσότεροι από 600 Βρετανοί τουρίστες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο των Χανίων στο νησί της Κρήτης την Παρασκευή λόγω προβλήματος λειτουργίας  στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνολικά 614 Βρετανοί τουρίστες επρόκειτο να αναχωρήσουν για το Μάντσεστερ και το Λονδίνο. Ωστόσο, οι τρεις πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού εδάφους στα αντίστοιχα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης cretalive.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι  ταξιδιώτες ενημερώθηκαν λίγο πριν την ώρα αναχώρησης τους ότι δεν θα πετάξουν λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού εδάφους στα αντίστοιχα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.Με μέριμνα  αεροπορικών εταιρειών, οι 614 επιβάτες, πέρασαν το βράδυ σε ξενοδοχεία των Χανίων

Το φαινόμενο που προφανώς δεν παρατηρείται μόνο στην Κρήτη ανησυχεί τον Τουριστικό κλάδο καθώς πολλοί αναγκάζονται να ακυρώσουν τις διακοπές τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε επίσης
Close
Back to top button