MουσείαΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

« Αθηναϊκό Μουσείο» αφιερωμένο στους παλαιούς κατοίκους της Αθήνας 

Το «Αθηναϊκό Μουσείο» με την μόνιμη  Συλλογή Σκουζέ – Πετρίδη εγκαινιάστηκε απο τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννη και άνοιξε  πλέον τις πόρτες του για το κοινό.

Αν και μικρό σε μέγεθος είναι τεράστιο σε αξία και κειμήλια . Είναι δημιούργημα του «Συλλόγου των Αθηναίων» και βρίσκεται στην οδό Κέκρωπος 10 στην Πλάκα.

Έδρα του έχει ένα ιστορικό  κτίριο στην καρδιά της παλαιάς Αθήνας, όπου κατοίκησε ο Φιλικός αγωνιστής και δήμαρχος Αθηναίων Νικόλαος Ζαχαρίτσας .

Ο χώρος αυτός αναδιαμορφώθηκε για να στεγάσει τον Σύλλογο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από δύο προέδρους του, τον Δημήτρη Σκουζέ και τον Δημήτρη Γέροντα.

Ο ιστορικός αυτός φορέας ήταν ένας από τους παλαιότερους στη πατρίδα μας με έτος ιδρύσεως το 1895 και φιλοδοξία να συγκεντρώσει σε μια «κιβωτό» κειμήλια των γηγενών Αθηναίων.

Το 1937 οργανώθηκε από τον Σύλλογο μια πρώτη έκθεση καθώς στο καταστατικό του υπήρξε από την αρχή η ίδρυση μουσείου. Σήμερα πλέον λειτουργεί με δωρεές προήλθαν από οικογένειες μελών του Συλλόγου.Το μουσείο ονομάστηκε: «Αθηναϊκό Μουσείο. Μόνιμη Συλλογή Σκουζέ – Πετρίδη».

Ένα μουσείο με πολλά κειμήλια που ζωντανεύουν την ζωή των κατοίκων στην πόλη της Αθήνας μέσα απο το πέρασμα του χρόνου.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button