Ελλάδα

Aπόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: ποιες συσκευές αφορά και πότε ξεκινά

Ένα νέο πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, και επιδότησης αγοράς νέων, αναμένεται να τρέξει στο προσεχές διάστημα.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα είναι στα πρότυπα του προγράμματος «Αλλάζω Κλιματιστικό» του 2009, έχει ξεκινήσει να σχεδιάζεται και σύντομα θα ανακοινωθεί ο οδηγός με τις τελικές λεπτομέρειες.

Δεν έχουν ληφθεί μέχρι τώρα οι τελικές αποφάσεις για το αν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, όπως και εάν θα έχουν συμμετοχή  και επιχειρήσεις, πέραν των φυσικών προσώπων.

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές θα αποσύρονται

Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα και την απόδοση της επιδότησης θα είναι η απόσυρση παλαιάς και ενεργοβόρας συσκευής. Ποιες συσκευές όμως θα αποσύρονται;

Σύμφωνα με πληροφορίες , θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή δυο τύπων συσκευών στο πρόγραμμα.

Αυτές  είναι τα κλιματιστικά, τα οποία λειτουργούν… μαζικά τις ημέρες με πολλή ζέστη, με συνέπεια να επιβαρύνεται το δίκτυο και να γίνονται μεγάλες καταναλώσεις.

Ο δεύτερος τύπος συσκευής που θα μπορούν να αποσύρουν και να αντικαταστήσουν οι δικαιούχοι θα είναι τα ψυγεία και οι καταψύκτες. Το σκεπτικό είναι ότι τα ψυγεία είναι συσκευές που είναι μονίμως στην πρίζα και προκαλούν σημαντικό φόρτο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button