ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τα Rafale πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη-«Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις»

«Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι, η 332 μοίρα πετάει στο μέλλον».


Τα έξι γαλλικά μαχητικά Rafsle αναχώρησαν από την Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης ,πριν προσγειωθούν στην Τανάγρα, όπου θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα.

Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Tα 6 Rafale λίγο μετά τις 12:00 “μπήκαν” στον Αττικό Ουρανό. Ο πρώτος τους “σταθμός” ήταν το σύμβολο της Αθήνας, η Ακρόπολη, απ’ όπου πέρασαν στις 12:23.

Παρουσία του πρωθυπουργού κ Κυριάκου Μητσοτάκη υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, των Αρχηγών των τριών Κλάδων, ΓΕΑ, Αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη, ΓΕΝ, Στυλιανού Πετράκη και ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, καθώς και του Γάλλου πρέσβη Πατρίκ Μεζονέβ, τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale με το εθνόσημο στα φτερά προσγειώθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα της Βοιωτίας.

Μητσοτάκης : «Κλείνουμε την πόρτα κάθε απειλής»

«Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις», τους είπε ο Πύργος Ελέγχου, με τον αρχηγό της μοίρας να απαντά: «Έλληνας επικεφαλής της ομάδας των έξι μαχητικών έστειλε το μήνυμα:

«Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι, η 332 μοίρα πετάει στο μέλλον».

 

Μια χαριτωμένη μικρούλα υποδέχεται τον πιλότο πατερα της αφού πρώτα «φώναξε ο μπαμπάς μου είναι εκεί ….» Δείχνοντας τα Rafale .

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button