Ομογένεια

Ανοίγει γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβουρνη : Μετά από 8 χρόνια το πάγιο αίτημα της ομογένειας έγινε πραγματικότητα

Μετά από επικοινωνία του Περιφεριάρχη Αττικης κυρίου Γιώργου Πατουλη  με τον Υπουργό τουρισμού Βασίλη Κικιλια ανακοινώθηκε το

άνοιγμα γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη της Αυστραλίας .Ο κύριος Πατούλης, που ήδη βρίσκεται στη Μελβούρνη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο ιατρών και βιοεπιστημόνων της διασποράς, χαρακτήρισε την ανακοίνωση ως θετική εξέλιξη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Πρόκειται για μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας υπάρχει η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα ομογενών που ξεπερνά τις 300.000 και η ίδρυση του γραφείου ΕΟΤ ήταν πάγιο αίτημα των ομογενών.

Είναι ένα πάγιο αίτημα των ομογενών εδώ και 8 χρόνια και τώρα με την ανακοίνωση του κ. Πατούλη γίνεται πραγματικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, προσθέτοντας πως ελπίζει να γίνει στο 15όροφο Πολιτιστικό Κέντρο της Μελβούρνης.
Επίσης επισήμανε ότι σύμφωνα με στατιστικά, οι Αυστραλοί τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους και μένουν για αρκετό διάστημα στην ελληνική επικράτεια. «Μας τιμά που ανοίγει ένα τέτοιο γραφείο στη Μελβούρνη, ειδικά όταν δεν υπάρχει άλλο γραφείο του ΕΟΤ σε άλλη πόλη της Αυστραλίας» δήλωσε ο προεδρος της κοινότητας  ο κ. Παπαστεργιάδης.

Είναι θετική εξέλιξη για την ίδια την Ελλάδα αλλά και για την ίδια τη Διασπορά και τον Ελληνισμό, τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας ότι ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας του τηλεφώνησε και του ανακοίνωσε την απόφαση για άνοιγμα Γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη. Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι η απόφαση αυτή είναι μια κοινή προσπάθεια του ιδίου και του κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button