Ομογένεια

Ιστορικό βήμα ενότητας για την Ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας καθώς η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας ενώνουν δυνάμεις για το μέλλον των Ελληνοαυστραλών

 

Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας ενώνουν δυνάμεις για το μέλλον των Ελληνοαυστραλών

Η Ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας εισέρχεται σε μια νέα εποχή συνεργασίας και συλλογικής δράσης, με δύο από τις σημαντικότερες ελληνικές οργανώσεις της χώρας να ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση κοινών στόχων και πρωτοβουλιών.

Η στενότερη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα ενότητας για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας. Σε μια περίοδο όπου η διατήρηση της γλώσσας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των δεσμών των νεότερων γενεών με τις ελληνικές τους ρίζες αποτελεί προτεραιότητα, η κοινή πορεία των δύο ιστορικών οργανισμών μπορεί να δημιουργήσει νέες δυνατότητες εκπροσώπησης και προσφοράς.

Με κοινή φωνή και συντονισμένες δράσεις, οι δύο κοινότητες φιλοδοξούν να ενισχύσουν τη θέση της ομογένειας, να αναπτύξουν πολιτιστικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες και να προωθήσουν αποτελεσματικότερα τα ζητήματα που αφορούν τους Ελληνοαυστραλούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας δεσμεύτηκαν για στενότερη συνεργασία, μετά από πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα, στην Ελλάδα, μεταξύ των αντίστοιχων προέδρων τους.

Ο Κώστας Αποΐφης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας, και ο Βασίλης Παπαστεργιάδης OAM, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, συναντήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα, όπου συζήτησαν ευκαιρίες αμοιβαίας συνεργασίας και μελλοντικών αποστολών με Έλληνες και Αυστραλούς πολιτικούς ηγέτες, προς όφελος των ελληνικών κοινοτήτων σε ολόκληρη την Αυστραλία.

«Δουλεύοντας μαζί, οι κοινότητές μας μπορούν να εκφραστούν με μια ισχυρότερη, πιο ενιαία φωνή», δήλωσε ο Πρόεδρος Αποΐφης. «Αυτή η συνάντηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς μια στενότερη συνεργασία προς όφελος όλων των Ελληνοαυστραλών. Η συνάντησή μου με τον Μπιλ ήταν τόσο εγκάρδια όσο και παραγωγική. Ο Βασίλης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία. Είμαι βέβαιος ότι η σχέση μεταξύ των δύο οργανώσεών μας θα ανθίσει.»

Και οι δύο οργανώσεις σκοπεύουν να συνεχίσουν τον τακτικό διάλογο και να συντονίσουν μελλοντικές επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ελλάδα και την Αυστραλία.

«Πάντα είχαμε εξαιρετικές σχέσεις με την Ελληνική Κοινότητα του Σίδνεϊ. Η συνεργασία με τον Χάρι Ντανάλη και τη Νία Καρτέρι ήταν υπέροχη. Είναι ενθαρρυντικό που γνωρίζω τον Κώστα. Είναι αποφασισμένος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσφέρει υπηρεσίες και δράσεις στην Κοινότητά του. Διαβλέπω ότι η σχέση μας θα είναι εξαιρετικά παραγωγική. Στη συνάντησή μου με τον Κον συζητήσαμε για ορισμένες κοινές πολιτιστικές πρωτοβουλίες, τις οποίες ελπίζουμε να ανακοινώσουμε στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο κ. Παπαστεργιάδης.

«Είναι σημαντικό οι οργανώσεις μας να διατηρούν άμεσο διάλογο που να αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα για τις αντίστοιχες κοινότητές μας», δήλωσε ο κ. Παπαστεργιάδης.

📌ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook για άμεση ενημέρωση σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας : https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button