ΕλλάδαΤΑΞΙΔΙΑ

Ανάφη: «υπάρχουμε και εμείς κάπου εκεί ξεχασμένοι από το κράτος στο νοτιότερο άκρο των Κυκλάδων»

Η επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας των επιχειρηματιών του νησιού.


Όμηροι στο νησί τους δηλώνουν οι κάτοικοι της Ανάφης καθώς η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα. Παρά τη μικρή απόσταση που χωρίζει το νησί από έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς  στον κόσμο, τη Σαντορίνη, είναι πολύ δύσκολο να το προσεγγίσει επισκέπτης καθώς τα δρομολόγια είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Επιστολή  προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, κι εκφράζοντας για μία ακόμη φορά το παράπονο τους για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του  νησιού απέστειλαν οι επιχειρηματίες του νησιού.

Ένα πρόβλημα που εντοπίζεται ολόκληρο τον  χρόνο αλλά είναι πολύ πιο έντονο τέτοια εποχή και θα πρέπει να δοθεί από τους ιθύνοντες μια λύση άμεσα! 

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Χάλαρης και το ΔΣ ΕΤΕΑ αναφέρουν στην επιστολή τους :

«Η παρούσα επιστολή μας έχει σκοπό να σας υπενθυμίσει ότι υπάρχουμε και εμείς κάπου εκεί ξεχασμένοι από το κράτος στο νοτιότερο άκρο των Κυκλάδων.

Για ακόμα μια χρονιά γινόμαστε μάρτυρες των ακτοπλοϊκών παιχνιδιών που παίζονται εις βάρος μας. Οι διαμαρτυρίες μας είναι έντονες στον διαρκή ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που αντιμετωπίζει το νησί μας αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα κάθε φορά.

Με έντονη την ανησυχία μας και έχοντας ως βάση τον αυξημένο αριθμό κρατήσεων των επισκεπτών μας, είναι επιτακτική ανάγκη της προσθήκης ενός επιπλέον δρομολογίου της εταιρείας Βlue Star Ferries τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο καθώς και επιμήκυνση του ήδη υπάρχοντος δρομολογίου του Βlue Star Patmos έως τέλος Σεπτεμβρίου.Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας και επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.»

Στην ίδια κατεύθυνση και ο Δήμαρχος Ανάφης Ιάκωβος Ρούσσος ο οποίος έχει δηλώσει:Έχουμε ακυρώσεις  επισκεπτών όπως καταγράφουν οι επιχειρήσεις του νησιού λόγω του προβλήματος .

«Προσπαθούμε όλες οι επιχειρήσεις του νησιού, που οι περισσότερες είναι οικογενειακές, και έχουν γίνει με πολύ κόπο να ανταποκριθούμε στις συνθήκες. Κάνουμε πράγματα,  να μεγαλώσουμε το χρονικό διάστημα της σεζόν, σε σχέση με τον πολιτισμό, την γαστρονομία, εκδηλώσεις, εναλλακτικές δράσεις κλπ και δεν έχουμε πλοία».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button