ΑΠΟΨΕΙΣΟμογένεια

Βίκυ Σαφρά: η πλουσιότερη Ελληνίδα του κόσμου επενδύει στην Ελλάδα

Η Βίκυ Σαφρά κατά την λίστα Forbes είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα του κόσμου με $16,7 δισ. περιουσία.

Η Bίκυ Σαρφάτη όπως είναι το πατρικό της όνομα δεν είναι ακόμη μια Ελληνίδα της διασποράς είναι σπουδαία επιχειρηματίας ,φιλάνθρωπος και έχει πάντα βαθιά αγάπη για την Ελλάδα.

H φιλανθρωπική της δράση πραγματοποιείται μέσω του Vicky and Joseph Safra Philanthropic Foundation, του οποίου είναι Πρόεδρος.

Στόχος του Ιδρύματος είναι το πολιτιστικό έργο καθώς και η ενίσχυση φιλανθρωπικών ομάδων που παρέχουν κάθε είδους βοήθεια σε ομάδες ανθρώπων.
Joseph Safras

Η γοητευτική Βίκυ Σάφρα υπήρξε επί δεκαετίες σύζυγος του,  Τζότζεφ Σάφρα τον οποίο παντρεύτηκε το 1969 και με τον οποίο απέκτησαν  4 παιδιά και 14 εγγόνια.

Το ζευγάρι έζησε στη Βραζιλία και τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία, άνθρωποι low profile και οι δύο αφιερώσαν τον χρόνο τους στις επιχειρήσεις, την οικογένεια τους αλλά και στην πλούσια φιλανθρωπική τους δράση.

Η Βίκυ Σάφρα  διαθέτει ουρανοξύστες στη Μεγάλη Βρετανία, κατοικεί στο διαμέρισμα της Τζάκι Κένεντι στη Νέα Υόρκη και τα κοσμήματα της θα μπορούσαν να αποτελέσουν από μόνα τους μια δημοπρασία των  Sotheby’s. Το σπίτι της οικογενείας στην Ελβετία

Η οικογένεια Σάφρα που έχει καταγωγή από το Χαλέπι της Συρίας ίδρυσε τη Safra Freres & Cie τη δεκαετία του 1840 για να χρηματοδοτήσει καραβάνια εμπορίου καμηλών κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Jacob Safra  αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στη Βραζιλία, όπου και ιδρύθηκε ο Ομιλος.

Ο Ομιλος Safra σήμερα διαθέτει ένα πανίσχυρο portfoliο

Εμπορεύεται τις μπανάνες Chiquita, ασχολείται με το real estate -μεταξύ των άλλων τους ανήκουν οι φουτουριστικοί ουρανοξύστες “the tupip”και «30 St Mary Axe» στο Λονδίνο, έχει την τράπεζα Safra National Bank of New York αλλά και την Bank Safra Sarasin & Co. Ltd- με παραρτήματα σε πολλές γωνιές της γης, από την Λατινική Αμερική μέχρι την Ασία- την Ελβετική private bank την οποία χρησιμοποιούν εκατομμυριούχοι από όλο τον κόσμο. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για μια τράπεζα που δέχεται πελάτες με καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

To κτίριο The Gherkin στο Λονδίνο ανήκει και αυτό στον Όμιλο Safras

Σήμερα, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Βίκυ Σάφρα-επικεφαλής πια του Safra Group, θέλησε να εκπληρώσει ένα επιχειρηματικό της σχέδιο που απ’ ό,τι αφήνει να εννοηθεί το περιβάλλον της ήταν για εκείνην όνειρο ζωής. Εχει βάλει πλώρη προκειμένου να ανοίξει την Safra Sarasin Bank και στην Ελλάδα.

Η Βίκυ Σαφρά και τα τρία της παιδιά- διατηρούν στενές σχέσεις με τη χώρα μας την οποία επισκέπτονται τα καλοκαίρια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button