Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουρές χιλιομέτρων για το τελευταίο χαιρετισμό (Εικόνες )

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ανθρώπων του Παλατιού  περίπου  1000000 άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την κηδεία της, τη Δευτέρα

Χιλιάδες άνθρωποι, από όλα τα κοινωνικά στρώματα,  της πέρασαν δίπλα από το φέρετρο της βασίλισσας  Ελισαβετ Β ,κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η σορός της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Λονδίνο από τη Σκωτία, όπου την περασμένη Πέμπτη η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών.

Περνώντας από τις δύο πλευρές του φερέτρου, το οποίο έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα επιβλητικό βάθρο, οι πολίτες – εμφανώς συγκινημένοι – έσκυβαν το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού και τα μάτια ορισμένων ήταν κόκκινα από το κλάμα.

Στο πλευρό της βασίλισσας στέκονταν άγρυπνοι φρουροί οι φύλακες του Πύργου του Λονδίνου (ευρέως γνωστοί ως Beefeaters) και οι στρατιώτες που εναλλάσσονται ανά λίγες ώρες.

Αναμονή 14 ωρών

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 1000000 άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την κηδεία της, τη Δευτέρα.

Ατελείωτες είναι η ουρές που σχηματίζονται κατά μήκος της νότιας όχθης του Τάμεση, φθάνοντας τα 16 χιλιόμετρα.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, όσοι περιμένουν υπομονετικά επί ώρες για να βρεθούν κοντά στο βασιλικό φέρετρο είναι Βρετανοί. Ωστόσο, ορισμένοι είναι και τουρίστες που βρίσκονταν στο Λονδίνο σε αυτήν την ιστορική συγκυρία.Επίσης συγκίνηση νιώθει   κανείς όταν βλέπει ακόμη και μωρά στην αγκαλιά των γονιών του για να αποκτήσουν φόρο τιμής στην αγαπημένη βασίλισσα – στρατιώτη στο Ηνωμενο   Βασίλειο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button