ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Βασιλακόπουλος για Κορονοιο: Σε φάση ανάπτυξης κοινό εμβόλιο για κορωνοϊό και γρίπη

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας  και την αύξηση τον κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες  , μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας κύριος Βασιλακόπουλος .

Σχετικά με την επιδημιολογική επιδείνωση την θεωρεί αναμενόμενη και την αποδίδει στην άρση των μέτρων .«Υπάρχει μια μικρή επιδημιολογική επιδείνωση, η οποία εν πολλοίς ήταν αναμενόμενη, διότι ήρθησαν όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμού της επιδημίας. Άρα ήταν λογικό ότι θα υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων» είπε ο ίδιος στα Παραπολιτικά 90,1. Και συνέχισε :

«Αυτό συνδυάστηκε με το ότι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού, επικρατούν τα στελέχη 4 και 5 τα οποία είναι λίγο πιο μεταδοτικά, υπολογίζουμε γύρω στο 10-15% πιο μεταδοτικά», πρόσθεσε.

Και τόνισε ακόμη ότι στην αύξηση των κρουσμάτων σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι πολλοί δεν προχώρησαν στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ακόμα και τώρα οι άνθρωποι που έχουν ήδη κάνει τρία εμβόλια και είναι πάνω από τα 60,πρέπει να πάνε να κάνουν την 4η αναμνηστική δόση και να μην περιμένουν τον Οκτώβρη», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος. Προς ενημέρωση, ανέφερε ότι εκτός από το εμβόλιο υπάρχει και η θεραπεία με τα χάπια της Pfizer.

«Tο εμβόλιο πλέον δεν είναι το μόνο μας εργαλείο. Υπάρχει, για παράδειγμα, η θεραπεία με τα χάπια της Pfizer, το οποίο χάπι είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό», είπε ο καθηγητής.

Τέλος, ανέφερε ότι «είναι σε φάση ανάπτυξης εμβόλιο, το οποίο θα είναι κοινό για τον κορονωϊό και για την γρίπη και υπάρχει ελπίδα να φτιαχτεί ένα τέτοιο εμβόλιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button