Ελλάδα

Απίστευτο: στη Μαλένα πνιγμός  με το χέρι, και στην Ίριδα με πανάκι

Ασφυκτικός θάνατος με διαφορετικό μηχανισμό

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα καταλήγει ότι η Μαλένα πέθανε με κλείσιμο των αεροφόρων οδών, με το… χέρι, μέσα στο νοσοκομείο ενώ η Ίριδα με το πανάκι, στο σπίτι της οικογένειας.

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν μεσα στο πόρισμα των 20 σελίδων  των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, χωρίς να αφήνει αμφισβητήσεις, πως πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες από… εξωγενή παράγοντα.

Στην 6 μηνών Ίριδα, ο θάνατος είναι ασφυκτικός και αναδεικνύεται, όπως εξηγείται στο πόρισμα των ιατροδικαστών, από τις κακώσεις που είχε εν ζωή, στο στοματικό βλεννογόνο και στο άνω χείλος του στόματος, σε συνδυασμό με πανάκι που είχε ικανή ποσότητα αίματος από τις κακώσεις.

Στην 3,5 χρονών Μαλένα, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πάτρας, η “διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου”, όπως περιγράφεται στο πόρισμα. Η ασφυξία επιβεβαιώνεται σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, από τις εκδορές στο ριζορίνιο (μύτη) και ένα εντύπωμα-εκχύμωση στη δεξιά παρειά (μάγουλο). Τα συγκεκριμένα ευρήματα και οι κακώσεις στην Μαλένα, αποδεικνύεται από τους ιατροδικαστές, ότι δεν έχουν προκληθεί κατά την διαδικασία ανάνηψης ή από τα νύχια του παιδιού, όπως επικαλείτο η Ρούλα Πισπιρίγκου. Επίσης, αποδεικνύουν, ότι η εκφύλιση των υπατικών κυττάρων προέρχεται από παρατεταμένη υποξία, και όχι από ηπατική ανεπάρκεια, η οποία αναφερόταν ως αιτία θανάτου του παιδιού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button