ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τρομοκρατία: εξαρθρώθηκε πυρήνας που ετοίμαζε αιματηρή επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ανεπισήμως γνωστά από τις αρχές, οι συλληφθέντες οι οποίοι είναι πακιστανικής υπηκοότητας, 29 και 27 ετών, οι οποίοι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις προετοίμαζαν για αρκετό καιρό το χτύπημα στο συγκεκριμένο χώρο.

Πρόκειται για εστιατόριο, στο οποίο σύχναζαν κατά κύριο λόγο Ισραηλινοί, το οποίο βρίσκεται σε πολύ τουριστικό σημείο στο κέντρο της Αθήνας.

Οπως προκύπτει από τις έρευνες των αρχών οι επίδοξοι τρομοκράτες είχαν μελετήσει ορισμένες εκδοχές για το χτύπημά τους:Να πραγματοποιήσουν επίθεση με όπλα,ή με εκρηκτικά,ή να προκαλέσουν πυρκαγιά, πιθανόν με αέριο, την ώρα που το κατάστημα θα ήταν γεμάτο με κόσμο.

Πακιστανός από το Ιράν έδινε τηλεφωνικά οδηγίες και κατευθύνσεις στους δύο ομοεθνείς του στην Ελλάδα, αρχικά τους είχε δώσει εντολή να πραγματοποιήσουν την επίθεση με κάποιο δηλητήριο, πιθανόν αέριο.

Μάλιστα τους είχε δώσει εντολή το πρώτο χτύπημά τους να είναι το εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή και στη συνέχεια, θα συζητούσαν για δολοφονίες προσώπων στην Ελλάδα, έναντι αμοιβής.

Οι δύο συλληφθέντες, μετά την παρουσία τους στον Ανακριτή, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση(κακούργημα).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button