ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΤουρισμός

Τουρισμός 2021 – Tour -operators :οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα κρίνουν φέτος την πορεία των τουριστικών αφίξεων


Η ροή των εμβολιασμών θα δώσει τον τόνο της αισιοδοξίας στους ελληνικούς Τουριστικούς προορισμούς

Παγωμένες αυτή την περίοδο και οι κρατήσεις στα τουριστικά γραφεία της χώρας με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας των “εν Ελλάδι τουριστικών γραφείων”, Fedhatta, Λύσσανδρο Τσιλίδη, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σε σχέση με πέρυσι, εφέτος δεν υπάρχει καμία κίνηση.

Πέρυσι τέτοια εποχή υπήρχαν προκρατήσεις, προκαταβολές, vouchers, παρά τη θολή εικόνα που επικρατούσε για το άνοιγμα του τουρισμού. Μπορεί η φετινή χρονιά να μοιάζει  με την περυσινή, στο σκέλος της αβεβαιότητας, ωστόσο εκτιμάται ότι στα τέλη Μαΐου θα αποτυπωθούν οι πρώτες ενδείξεις για την εξέλιξη της.

Τα μηνύματα απο τους Tour -operators και τις  αεροπορικές εταιρείες,είναι  ότι και εκείνοι τηρούν στάση αναμονής, επιβεβαιώνοντας και από την πλευρά τους ότι και εκείνων τα συστήματα κρατήσεων έχουν «παγώσει».

Ο κόσμος, παρά τις εκπτώσεις και τις εξαιρετικά οικονομικές τιμές των «early bookings» ,απλά δεν ενδιαφέρεται, γιατί φοβάται την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο τουρίστας δεν έχει καμία διάθεση να πληρώσει τώρα για κρατήσεις διακοπών, τις οποίες είναι αμφίβολο αν θα απολαύσει.

Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα κρίνουν φέτος την πορεία των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα, με τις μηχανές της τουριστικής βιομηχανίες να “ζεσταίνονται” από τα τέλη της άνοιξης προκειμένου το δεύτερο εξάμηνο του έτους να είναι έτοιμες για την εκκίνηση της νέας τουριστικής περιόδου, όπως τονίζουν παράγοντες και φορείς του κλάδου .

Οι άνθρωποι του τουρισμού εκφράζουν την  ελπίδα πως το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη .Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα κρίνουν φέτος την πορεία των τουριστικών αφίξεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button