Ελλάδα

Το πρώτο φεστιβάλ γευσιγνωσίας στο λιμάνι του Πειραιά

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης της πόλης του Πειραιά ως διεθνούς τουριστικού προορισμού και την προβολή της γαστρονομίας ως έναν από τους δυναμικότερους πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης, ο Δήμος Πειραιά πραγματοποιεί το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ  «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More», με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και αναφοράς της πόλης, καθώς και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της θάλασσας.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» που πραγματοποιείται  από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως και σημερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή, οι οποίες έχουν αναφορά στη γαστρονομία.

Επίσης τα  καταστήματα εστίασης της πόλης, μετέχουν στη μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας με μενού ειδικά για τις ημέρες του φεστιβάλ με προσφορές σε συγκεκριμένα πιάτα ή ποτά, κεράσματα, εκδηλώσεις και happenings ενώ καταστήματα τροφίμων και εκπαιδευτήρια της πόλης του Πειραιά παρουσιάζουν τις δικές τους γεύσεις και γαστρονομικές δημιουργίες.

Στην πλατεία Αλεξάνδρας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από νωρίς το απόγευμα τα παιδιά είχαν την τιμητική τους. «Τα ψηλά καπέλα», μικροί μάγειρες και μικρές μαγείρισσες έπαιξαν διασκέδασαν  και φυσικά θα μαγείρεψαν υπό τις οδηγίες του kids cooking club, ενώ λίγο αργότερα στο υπαίθριο σινεμά της πλατείας προβλήθηκε η  αγαπημένη παιδική ταινία «Εν κάντο, ένας κόσμος μαγικός». Επίσης το πολύ πετυχημένο Live cooking show και τη γευστική δοκιμή που υπογράφει το Acropolis Chef’s Club of Attica με πρόεδρο τον κύριο Κωνσταντίνο Μουζάκη  και με τον executive chef Βασίλη Μπέκα, Αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε ένα γευστικό ταξίδι στη «θάλασσα του Πειραιά».


Το πρόγραμμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, είναι αφιερωμένο  στην μικρασιατική κουζίνα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, με Live Cooking show και γευστική δοκιμή, «Η κουζίνα της Σμύρνης στο λιμάνι του Πειραιά» με την executive chef – παγκόσμια κριτή Γαστρονομίας WACS, ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνη γυναικών της Λέσχης Acropolis Chef’s Club of Attica, κα Εύα Βοναζούντα, ενώ στο υπαίθριο σινεμά θα προβληθεί η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Μέσω του «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» ο Δήμος Πειραιά  στοχεύει στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης μας, που σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα του Πειραϊκού τοπίου μπορούν να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες στο μεγάλο λιμάνι.

To φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας (CEUCO).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button