ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το NΑΤΟ απλώνει μια «Ομπρέλα» προστασίας πάνω από την Ελλάδα

Ο Ερντογκαν υπο την πίεση των αποφάσεων θέλει διάλογο με την Ελλάδα

Το NΑΤΟ απλώνει μια «Ομπρέλα» προστασίας πάνω από την Ελλάδα.

Στο κοινό ανακοινωθέν των μελών μετά την σύνοδο κορυφής αναφέρει συγκεκριμένα ότι τα κράτη-μέλη δεσμεύονται προς την ενίσχυση των διαβουλεύσεων όταν η ασφάλεια και η σταθερότητα ενός Συμμάχου απειλείται ή όταν οι θεμελιώδεις αξίες και οι αρχές του ΝΑΤΟ διακυβεύονται.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ερντογάν αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως “αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον μηχανισμό διαλόγου και να κάνουμε πιθανά βήματα για μια θετική ατζέντα. Του είπα ότι δεν υπάρχει λογος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσα μας και να επικοινωνούμε απευθείας μεταξύ μας. Πιστεύω ότι το 2021 θα είναι μία ήσυχη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις”. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Έλληνα πρωθυπουργό, συμπλήρωσε πως “ένα ένα να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το τραπέζι. Αυτό το τραπέζι δεν πρέπει να είναι τραπέζι προβλημάτων, αλλά λύσεων”.

«Οι δεδηλωμένες φιλοδοξίες της Κίνας και η δυναμική στάση της συνιστούν συστημικές προκλήσεις για τη διεθνή, βασιζόμενη σε κανόνες, τάξη και για τους τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια της συμμαχίας» σημειώνεται στο τελικό ανακοινωθέν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button