Ελλάδα

Το MyPhoto.gov.gr, βάζει τέλος στις φωτογραφίες σε φυσική μορφή

Παρελθόν θα αποτελεί στο εξής η προσκόμιση μιας φυσικής φωτογραφίας όσο θα αφορά την διεκπεραίωση οποιουδήποτε εγγράφου του πολίτη που απαιτεί φωτογραφία για την έκδοση ή την αντικατάστασή του.

Μέσω του MyPhoto.gov.gr, η πλατφόρμα του οποίου τίθεται σε λειτουργία από σήμερα Τετάρτη, οι φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφορτώνουν στο Κυβερνητικό Νέφος (G-Cloud) τις φωτογραφίες των πολιτών με τις απαιτούμενες διαστάσεις, ενώ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάζουν» τα ψηφιακά αρχεία προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν όποτε τα χρειάζονται ή ακόμα και να εξουσιοδοτήσουν τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να τα χρησιμοποιήσουν.

Το MyPhoto.gov.gr δεν απευθύνεται μόνο στους επαγγελματίες πιστοποιημένους φωτογράφους, οι οποίοι και θα μπορούν να εισάγουν στοιχεία στην πλατφόρμα, αλλά κατ΄επέκταση στο σύνολο των πολιτών που μέσω των κωδικών TAXISnet θα έχουν πρόσβαση χρήσης για σειρά ενεργειών, όπως π.χ. η αντικατάσταση της άδειας οδήγησης.

Εκτός της μεταφόρτωσης, διαχείρισης και αποθήκευσης των ψηφιακών φωτογραφιών στο MyPhoto.gov.gr θα υπάρχει και η οπτική απεικόνιση της ιδιόχειρης υπογραφής κάθε φυσικού προσώπου στο Κυβερνητικό Νέφος Δημοσίου Τομέα. 

Τα πρώτα έγγραφα που θα «εξυπηρετηθούν» από το MyPhoto.gov.gr θα είναι αυτά που αφορούν το υπουργειο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ σταδιακά θα γίνεται και η διασύνδεση με ολο και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες.

Στην παρούσα φάση οι εφαρμογές που μπορούν να διασυνδεθούν αυτόματα και να ανακτήσουν, μέσω διαλειτουργικότητας με το myPhoto, την ψηφιακή φωτογραφία και την ιδιόχειρη υπογραφή των πολιτών αφορούν στις άδειες οδήγησης (ανανέωση, αντίγραφο λόγω κλοπής/απώλειας/φθοράς, αντικατάσταση με νέου τύπου), ενώ θα ακολουθήσει η διασύνδεση του myPhoto και με άλλες ψηφιακές υπηρεσίες του Δημόσιου, για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν και να «κατεβάσουν» τα ψηφιακά αρχεία που είναι συσχετισμένα με τα βασικά στοιχεία ταυτοποίησής τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button