Ελλάδα

Tο Λαύριο «μπήκε» δυναμικά στις κρουαζιέρες για το καλοκαίρι του 2022

Επιτέλους ο Λιμένας Λαυρίου πέρνει ενεργά την θέση που του αξίζει στον φετινό χάρτη της κρουαζιέρας .Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και η υφυπουργός Τουρισμού κ Σοφία Ζαχαράκη βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες  στο Λαύριο για να ευχηθούν καλά ταξίδια στο κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises, Olympia.

Για το 2022, η εταιρεία προγραμματίζει συνολικά 62 κρουαζιέρες με λιμάνι εκκίνησης το Λαύριο, με τελευταία αναχώρηση στις 14 Νοεμβρίου.

Στο λιμάνι του Λαυρίου αναμένονται 70.000 επιβάτες κρουαζιέρας η συντριπτική  πλειοψηφία τους  χρησιμοποιεί  το ως λιμάνι αναχώρησης και τερματισμού διαδρομών (homeporting) με πολλαπλασιαστικά οφέλη στο λιμάνι, αλλά και στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη οικονομία.

Γιάννης Πλακιωτάκης -Γιώργος Βακόνδιος

Συγχαρητήρια αξίζουν στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ) και τον τεχνοκράτη  διευθύνοντα Σύμβουλο του κ  Γιώργο Βακόνδιο για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και επιτρέπει στο λιμάνι να βρίσκεται σε συνεχή τροχιά εξέλιξης.

Το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει με πράξεις την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού που αποτελεί ένα απο τα δυνατά σημεία του στοιχήματος για μια πολύ επιτυχημένη Τουριστική χρονιά.

Η Υφυπουργός κ Σοφία Ζαχαράκη ήταν παρούσα στην εκδήλωση και στηρίζει ενεργά τις δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τον Ελληνικό Τουρισμό για το φετινό καλοκαίρι που όπως όλα δείχνουν έχει δυναμική αντίστοιχη του 2019 και στόχος των φορέων του Τουρισμού είναι ακόμη και να το ξεπεράσει σε αριθμό αφίξεων και εσόδων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button