ΕλλάδαΥΓΕΙΑ

Τι γίνεται με ανθρώπους που έχουν λάθος ΑΜΚΑ και θέλουν να εμβολιαστούν με την ηλικιακή τους ομάδα;;

Για να εμβολιαστεί ένας πολίτης όπως ενημερώνει  το gov.gr μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας αποστέλλοντας στο 13034 γραπτό μήνυμα (SMS) με το ΑΜΚΑ και το επώνυμό του (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο).

Υπάρχει δυστυχώς μια κατηγορία ανθρώπων που έχουν λάθος αριθμό ΑΜΚΑ χωρίς φυσικά να φταίνε οι ίδιοι για αυτόν τον λόγο και δεν μπορούν να εμβολιαστούν με την ηλικιακή τους ομάδα.

Σε έρευνα που εκανε το enjoy news  διαπιστώθηκε ένα μεγάλο αδιέξοδο για το οποίο καλό θα ήταν να επιληφθούν οι αρμόδιοι φορείς.

  • Επικοινωνήσαμε και μας ενημέρωσαν ότι  το ΑΜΚΑ δεν αλλάζει .
  • Σε ερώτηση μας εάν κάποιος με λάθος ημερομηνία στο ΑΜΚΑ μπορεί να εμβολιαστεί δείχνοντας την Αστυνομική του ταυτότητα η απάντηση ήταν αρνητική  .
  • Το ίδιο ισχύει και κάνοντας κάποια υπεύθυνη δήλωση σε ΚΕΠ και πάλι δεν είναι εφικτός ο εμβολιασμός.

Άρα άνθρωποι χωρίς να είναι οι ίδιοι υπαίτιοι μπορούν να αργήσουν να εμβολιαστούν .Περιμένουμε να δοθεί άμεσα μια λύση κυρίως για τους ηλικιωμένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ενημερωτικά  η εφαρμογή “Αίτηση” μέσα στο  emvolio.gr, όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ένσταση, αν υπάρχει λάθος στα στοιχεία του έχει μεγαλη αναμονή και από τις 12.000 ενστάσεις που έχουν γίνει, έχουν εξεταστεί μόνον  οι μισές .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button