ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ιάκωβος Τσούνης: «Δίχως Πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα, ούτε οι χαρές υπάρχουν».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον 98 χρόνο εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη λέγοντας

«τιμώ τον Πατριώτη»

Ένας γνήσιος Πατριώτης και σύγχρονος Εθνικός Ευεργέτης, ο οποίος σε ηλικία μόλις 16 ετών κατατάχθηκε εθελοντής για να πολεμήσει στο Αλβανικό μέτωπο. Καθ΄ όλη την διάρκεια της ζωής του, στήριζε ενεργά τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ως επισφράγισμα της αγάπης του για την Πατρίδα, αποφάσισε να κληροδοτήσει το σύνολο της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Ιάκωβος Τσούνης μπορεί να χαρακτηριστεί ένας σύγχρονος εθνικός ευεργέτης. Και αυτό γιατί έχει δωρίσει στον Ελληνικό Στρατό όλη του την περιουσία. Η συνεισφορά του στην ενίσχυση της Άμυνας της χώρας και των υποδομών της ανέρχεται σε 23 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν διατεθεί για τις ανακαινίσεις ολόκληρων πτερυγών και κλινικών στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Παράλληλα έχει προχωρήσει στη δωρεά 60 αποβατικών πλοίων στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει διαθέσει όλη του την ακίνητη και κινητή περιουσία στο στράτευμα. Η συνεισφορά του στην Εκκλησία και τον Πολιτισμό επίσης δεν είναι αμελητέα καθώς έχει προχωρήσει στην ανέγερση εκκλησιών και μουσείων, όπως αυτό του Αιγίου που φέρει και το όνομά του.

“Όσα κέρδιζα τα αφιέρωνα στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε όσους δεν είχαν να φάνε”

Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε το 1925 στην Πάτρα και είναι απόγονος των Λονταίων και Πετμεζαίων, πολεμιστών της Επανάστασης του 1821. Ο ίδιος πολέμησε σε ηλικία 16 ετών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940 – 41, όντας έτσι ο νεότερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με διεθνή αναγνώριση. “Άρχισα να συνδέομαι με τις ένοπλες δυνάμεις μετά τον πόλεμο. Και όταν πλέον άρχισα να βιοπορίζομαι ξυπόλητος, γιατί είχα 13 αδέλφια. Εγώ ήμουν ο 13ος”, σημειώνει περήφανα μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η σημερινή παρασημοφόρηση του Υποστράτηγου επί τιμή Ιάκωβου Τσούνη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι η ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης που του οφείλουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button