Ελλάδα

Τι είναι το «blackout challenge» που ίσως ευθύνεται για την αυτοκτονία του 14χρονου

Υπάρχουν πληροφορίες για bullying στο σχολείο .

Ένας νεαρός 14χρονος διακεκριμένος αθλητής της πάλης έβαλε ανεξήγητα τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα του Σαββάτου .

Αυτήν την στιγμή διενεργείται εισαγγελική έρευνα από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και αντικείμενο της είναι είναι να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται κάποιο ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτό το παιχνίδι η σε bullying  απο συμμαθητές του που συχνά του πετούσαν νεράτζια.

Tο  «blackout challenge» είναι ένα «παιχνίδι» στο οποίο οι χρήστες της πλατφόρμας ΤIK TOK καλούνται να στραγγαλιστούν με ένα καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα (η λιποθυμία λέγεται «blackout» στα αγγλικά) και στη συνέχεια να καταγράψουν σε βίντεο τη στιγμή ευφορίας, όταν ανακτούν ξανά τις αισθήσεις τους.

Αν και δεν θα το χαρακτηρίζαμε ποτέ παιχνίδι ..έχει αποβεί μοιραίο για κάποια παιδιά.

Αυτήν την στιγμή διενεργείται εισαγγελική έρευνα από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και αντικείμενο της είναι θα είναι να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία .

Οι συμμαθητές όμως στο  54ο Γυμνάσιο Αθηνών, αναφέρουν ότι την περασμένη Παρασκευή κάποια παιδιά τον είχαν απειλήσει πως θα τον μαχαιρώσουν, όταν θα ξαναπήγαινε την ερχόμενη εβδομάδα στο σχολείο.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να ερευνήσει το γεγονός .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button