Θρίαμβος Ολυμπιακού στο ΣΕΦ – Νίκησε τον Παναθηναϊκό 90-86 σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι

Σε ένα μεγάλο ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 90-86 του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τη 2η αγωνιστική της Basket League, κατακτώντας το πρώτο «αιώνιο» ματς της σεζόν.
Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν ακόμη και με +10 πόντους, έχοντας ως κορυφαίους τους Σορτς και Τολιόπουλο. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και με ηγέτη τον Σάσα Βεζένκοφ ανέτρεψε το σκηνικό, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη στο φινάλε.
Στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, οι Πειραιώτες βρήκαν δύο καθοριστικά καλάθια από τους Μιλουτίνοφ και Νιλικίνα, «λυγίζοντας» την προσπάθεια του Σλούκα, που προσπάθησε να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό μέχρι τέλους. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πανηγύρισε έτσι την πρώτη της νίκη στα φετινά «αιώνια» ντέρμπι και πήρε προβάδισμα για την κορυφή της βαθμολογίας.
Η εξέλιξη του αγώνα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με έντονη αμυντική προσήλωση και από τις δύο ομάδες, με το σκορ να μένει χαμηλά στο πρώτο δεκάλεπτο (18-21). Ο Βεζένκοφ ήταν ο κύριος επιθετικός εκφραστής των «ερυθρόλευκων», ενώ ο Σορτς οδήγησε τους «πράσινους», που στερήθηκαν τις υπηρεσίες του Ναν.
Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και ξέφυγε στο σκορ, χάρη σε μια εξαιρετική εμφάνιση του Τολιόπουλου, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους με τρία συνεχόμενα τρίποντα. Ο Ολυμπιακός, όμως, μείωσε τη διαφορά χάρη σε buzzer beater τρίποντο του Βεζένκοφ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια πίσω με 48-43.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πέρασε στην αντεπίθεση. Οι Βεζένκοφ και Γουόρντ ανέτρεψαν τα δεδομένα, δίνοντας το προβάδισμα στους Πειραιώτες (68-67 στο 30’), ενώ το παιχνίδι παρέμενε αμφίρροπο ως το τέλος.
Στην τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 6-0 με πρωταγωνιστή τον Ντόρσεϊ, όμως ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ματς με Σορτς και Σλούκα, παίρνοντας προσωρινά το προβάδισμα (81-80). Στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως, τα καλάθια των Μιλουτίνοφ και Νιλικίνα «σφράγισαν» τη νίκη του Ολυμπιακού με 90-86.
Τα δεκάλεπτα: 18-21, 43-48, 68-67, 90-86



