Ελλάδα

Τελικά   6 ,3 ρίχτερ η τελευταία μέτρηση του σεισμού που έγινε στην Ελασσώνα (Video)

Κατά την επίσημη ανακοίνωση των αναλύσεων του Γεωδυναμικού, ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης έκανε λόγο για σεισμό που έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χώρου.

Ο ίδιος κάλεσε για προσοχή στα παλαιά οικήματα και ζήτησε από όλους να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Η τελευταία μέτρηση είναι πως ο σεισμός ήταν 6,3 ρίχτερ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)κ. Παπαζάχος «προέρχεται από ένα πολύ γνωστό ρήγμα, πολύ καλά μετρημένο από σειρά συναδέλφων, το ρήγμα του Τυρνάβου, το οποίο έχει ένα δυναμικό αντίστοιχο της τάξης του 6,3».


Ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στην βόρεια όσο και στη νότια Ελλάδα. Ήταν ιδιαίτερα αισθητός και στην Θεσσαλονίκη.Νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν μετά τον σεισμό στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες  με εντολή του Πρωθυπουργού στην περιοχή μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Φλώρος .

Τουλάχιστον 30 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην περιοχή Μεσοχώρι Οι ζημιές που σημειώθηκαν αφορούν πτώσεις τμημάτων σε τοίχους αλλά και σημαντικές ρωγμές σε αρκετές περιπτώσεις. Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στους δρόμους και αναμένουν οδηγίες από τον Δήμο και την πολιτική προστασία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά περιστατικά τραυματισμών.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button