Ελλάδα

Ο πετυχημένος δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Ο πετυχημένος  δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου αφήνει τα Τρίκαλα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να αναλάβει το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής .

Είναι ένα αντικείμενο που ο Δημήτρης Παπαστεργίου γνωρίζει καλά, αφού μέχρι την είσοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή, είχε αναγάγει τα Τρίκαλα σε έξυπνη πόλη, προχωρώντας σε σειρά καινοτομιών που δεν άφηναν ασυγκίνητο τον διεθνή και εγχώριο τύπο.

Ας δούμε ποιος είναι ο νέος υπουργός ψηφιακής πολιτικής :

Ο 50χρονος σήμερα Δημήτρης Παπαστεργίου, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών με πτυχίο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική εμπειρία, γεννήθηκε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στα Τρίκαλα. Εξελέγη δήμαρχος το 2014 και επανεξελέγη το 2019, ενώ από το 2019 ασκούσε επίσης καθήκοντα προέδρου στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, μιας και ο πατέρας του είχε διατελέσει και εκείνος δήμαρχος.

Με τις δικές του λέξεις, ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρεται στον εαυτό του ως εξής: «Γεννήθηκα στα Τρίκαλα το 1973, όπου και τελείωσα το Λύκειο. Σπούδασα Ηλ. Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ στο ΕΜΠ από επιλογή και αγάπη για την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό. Παράλληλα ασχολήθηκα ιδιωτικά με τη μελέτη και κατασκευή ενεργειακών έργων.

» Ο δρόμος της συμμετοχής είναι μονόδρομος αν θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές μας, γι’ αυτό από τα 29 μου συμμετέχω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις.

» Το 2014 και το 2019, ως επικεφαλής του συνδυασμού ‘Επανεκκίνηση Τώρα’, εκλέχθηκα Δήμαρχος Τρικκαίων, ενώ το 2019 οι συνάδελφοί μου, με εξέλεξαν πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

» Σταθμοί στην αυτοδιοικητική μου πορεία είναι οι πρωτοβουλίες που πήραμε για το city branding των Τρικάλων, η δημιουργία μιας smart city, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η διαχείριση του προσφυγικού, η αλλαγή της νοοτροπίας μας.

» Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε πραγματικά έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, με ισχυρούς και σύγχρονους Δήμους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button