Γαστρονομία

TasteAtlas: Τέταρτη παγκοσμίως η γραβιέρα Νάξου και επτά ακόμη ελληνικά τυριά στα 100 καλύτερα του κόσμου

Η περίφημη λίστα του Taste Atlas, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο, κατέταξε πριν από λίγες ημέρες την ελληνική κουζίνα ως τη δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, μετά την ιταλική και την ιαπωνική, που ισοβάθμησαν κ στην πρώτη θέση και 7 ελληνικά τυριά ανάμεσα στα 100 καλύτερα του κόσμου .

Στη σχετική κατάταξη, που δημοσιεύθηκε σήμερα, την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν τα ιταλικά τυριά Παρμεζάνα Ρετζιάνο, Μοτσαρέλα ντι Μπούφαλα Καμπάνια και Στρατσίνο ντι Κρεσέντζα, και ακολουθεί η γραβιέρα Νάξου στην τέταρτη θέση.

Μελίχλωρο Λήμνου (

Στη 14η θέση είναι το Μελίχλωρο Λήμνου (ΠΟΠ), στην 23η η γραβιέρα Κρήτης, στην 31η το κρασοτύρι Κω (ΠΓΕ), στην 32η το Καλαθάκι Λήμνου, στην 41η η κεφαλογραβιέρα και στη θέση 46 το κεφαλοτύρι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button