ΑΠΟΨΕΙΣ

Tα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το 2022

Έγινε η απονομή των Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το 2022.

Τα Βραβεία για το 2022 απένειμε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Εβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο θεσμός αποσκοπεί στην επιβράβευση πρωτοβουλιών και ιδεών με στόχο την εξωστρέφεια και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου ο πολίτης να εξυπηρετείται από ένα κράτος πιο φιλικό και λιγότερο γραφειοκρατικό.

Ειδικότερα, μέσω του θεσμού αναδεικνύονται αποτελεσματικές, καινοτόμες και πρωτοπόρες διαδικασίες ψηφιοποίησης και απλούστευσης των διοικητικών λειτουργιών, καθώς και δράσεις που υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Οι διακρίσεις απονέμονται σε στελέχη του Ελληνικού Δημοσίου, σε εκπροσώπους φορέων και λειτουργούς οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ή έχουν εφαρμόσει, συλλογικά ή μεμονωμένα καινοτόμες και πρωτοπόρες εφαρμογές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης και τη βελτίωση του διοικητικού περιβάλλοντος στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, «Ο θεσμός των Βραβείων  Ψηφιακής Διακυβέρνησης αντικατοπτρίζει τη φωτεινή πλευρά του Δημοσίου και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το όραμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μια νέα ψηφιακή και αποτελεσματική Ελλάδα. Άλλωστε, η ψηφιοποίηση και η απλούστευση της καθημερινότητάς μας, είναι μονόδρομος προκειμένου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς του. Και στον τομέα αυτό έγινε τα προηγούμενα χρόνια, εξαιρετική δουλειά από τον Κυριάκο Πιερρακάκη και την ομάδα του. Στη δεύτερη αυτή γιορτή της Δημόσιας Διοίκησης, θα ευχηθώ κάτι ανατρεπτικό: σε μερικά χρόνια το βραβεία αυτά να μην υπάρχουν, να έχουν μετασχηματιστεί σε κάτι μεγαλύτερο, γιατί το ψηφιακό κράτος θα είναι η αυτονόητη καθημερινότητά μας».

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δήλωσε ότι:

«Είναι μεγάλη μας χαρά, να διοργανώνουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά, σαν Υπουργείο, τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι ευθύνη μας, και μάλιστα προνόμιο μας, να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει καινοτόμα σε αυτό το δυναμικό τοπίο και σαν πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, μαζί με τον Δημήτρη Παπαστεργίου, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, ώστε να δίνουμε λύσεις στις προκλήσεις που εμφανίζονται μπροστά μας. Σήμερα, ρίχνουμε τα φώτα της δημοσιότητας σε εκείνους τους οραματιστές που δεν ονειρεύονται απλώς, αλλά διαμορφώνουν ενεργά το μέλλον μας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης απονεμήθηκαν δύο Ειδικές Τιμητικές Διακρίσεις. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου απένειμε την Τιμητική Διάκριση για Ιδιώτη στην κα. Λίτσα Παναγιωτοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος την Τιμητική Διάκριση για Δημόσιο Λειτουργό στον κ. Φαίδωνα Κακλαμάνη.

Βραβεία, εκτός από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης απένειμαν οι: Ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης, η Υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου,  η Υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάνη,  ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, η Γενική Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης Εύη Δραμαλιώτη, η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζέφη Δημαδάμα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μανώλης Λογοθέτης, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Υπουργείου Υγείας Άρης Αγγελής και ο Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους νικητές, ανά κατηγορία στην πλατφόρμα:digitalawards.gov.gr.

👉ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook για περισσότερη ενημέρωση και όλα τα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα  https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button