Συνεντεύξεις

Τα μυστικά του καφέ απο έναν τοπ barista

Στο DNA  του Έλληνα  εδώ και πολλά χρόνια έχει περάσει σαν τρόπος χαλάρωσης και διασκέδασης η απόλαυση ενός ωραίου καφέ.

Είτε στο σπίτι συντροφιά με μια εφημερίδα, είτε «στο πόδι» ,είτε σε ένα καφέ  συντροφιά με καλή  παρέα ο «καφές» είναι η αφορμή  που μας κάνει πιο κοινωνικούς.

Το enjoynews.gr απευθύνθηκε στον γνωστό Barista trainer , Δημήτρη Γαβαλά και σαν ένας απο τους πλέον καταξιωμένους  στο κλάδο του ,του ζητήσαμε να μας εξηγήσει τα μυστικά του καλού καφέ στον φιλόξενο χώρο του Απολλώνιο Λαγονησίου το οποίο και ευχαριστούμε.

Καφές μια λέξη χαλάρωσης και διασκέδασης για όλους του Έλληνες, για εσάς ως γνώστη  του καφέ, τι σημαίνει ;

Για μένα ο καφές σημαίνει καθημερινή  απόλαυση ,πλούσια αρώματα, γεμάτη γεύση, αλλά και τροπικά μέρη, μεγάλες πεδιάδες αλλά και ψηλά βουνά. Σίγουρα για μενα  ο καφές είναι ένα ταξίδι  χωρίς όρια και περιορισμούς

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε έναν καλό καφέ ;

Ο κάθε καφές έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά έντονα και αλλά λιγότερο. Το σημαντικό είναι ότι όλοι οι καφέδες είναι καλοί .Ένας καφές που έχει σώμα, άρωμα, βάθος γεύσης,και επίγευση τότε είναι καλός.

Υπάρχει έναν μύθος ότι ο Décaféiné είναι σχετικά άγευστος για τους λάτρεις του καφέ κατα πόσο πιστεύετε οτι ισχύει ;

Ο Décaféiné είναι όντως ένας καφές που έχει υποστεί μια ταλαιπωρία.  Αυτή δεν είναι άλλη από την αφαίρεση ενος βασικού συστατικού δηλαδή της καφεΐνης. Παρόλα αυτά θα έλεγα ότι υπάρχουν αξιόλογη decafe στην αγορά οπου είναι γευστικοί καφέδες όπου μπορούν να μας φτιάξουν την μέρα αρκεί να του προτιμήσουμε.

Το Απολλώνιο εδώ στο Λαγονήσι που μας φιλοξενεί έχει πάντα μια σταθερή γεύση κσι ποιότητα στο καφέ του, τελικά παίζει ρόλο το χαρμάνι ; Θέλετε να μας εξηγήστε το μυστικό;

Το Απολλώνιο Λαγονησίου φημίζεται για την ποιότητα και την σταθερή γεύση του καφε οπου οφείλεται στην άρτια ρύθμιση και καθαριότητα του εξοπλισμού των μηχανημάτων του αλλά και στην εξυπηρετηση και την  επαγγελματική εκπαίδευση των barista οπου γίνετε συνεχώς. Συνεπώς όλα αυτά που προανέφερα μας προσφέρουν το αποτέλεσμα που εχουμε καταφέρει.

Τελικά ο κ Δημήτρης Γαβαλάς που ενημερώνεται συνεχώς στο εξωτερικό για ότι νεότερο έχει η ….τάση στην «απόλαυση ενός καλού καφέ» μας εντυπωσίασε σε τι βαθμό έχει προχωρήσει η άλλοτε απλή πρασκευασία ενός αρωματικού καφέ που συνοδεύει την καθημερινότητα μας.

Κρύος η ζεστός είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας ας τον απολαύσουμε λοιπόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button