ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στέφανος Κασσελάκης στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: To 41% της ΝΔ έχει πήλινα πόδια – Ψηφίζουμε τις αμυντικές δαπάνες

«Δίνουμε τη μάχη από τη σωστή πλευρά», τόνισε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σήμερα  το πρωί της Κυριακής, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται δομική ανασυγκρότηση.

Ο κ. Κασσελάκης ενημέρωσε, επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ως δύναμη πατριωτικής ευθύνης υπερψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες, ταυτόχρονα όμως διατηρεί το δικαίωμα να ελέγχει και να κρίνει κάθε σχετικό πρόγραμμα ώστε αυτό να υπηρετεί πραγματικά τις επιχειρησιακές ικανότητες χωρίς να υπονομεύει την εθνική οικονομία.

Ο ίδιος μίλησε, επίσης, για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα κερδίσει τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές, «όσο δύσκολο κι αν μοιάζει». στηλιτεύοντας τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις: «Εμάς δεν μας αφορά μια μικροαντιπαράθεση μέσα στον προοδευτικό χώρο για το ποιος θα είναι λιγότερο ή περισσότερο δεύτερος. Αυτό ενδεχομένως να αφορά κάποιους άλλους, που συνεχώς μιλούν στο όνομα της δημοκρατικής παράταξης, αλλά έχουν ξεχάσει ποιος είναι ο ιστορικός ρόλος της δημοκρατικής παράταξης σε αυτή τη χώρα: Να βρίσκεται απέναντι στη Δεξιά και να την κερδίζει. Εμείς το θυμόμαστε καλά. Δεν το ξεχνάμε. Και δεν το ξεχνά και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας. Και θα μας πιστώσει αυτή τη στάση και θα μας εμπιστευτεί ξανά».

«Χαμηλή παραγωγικότητα της οικονομίας. Χαμηλοί μισθοί. Χαμηλό βιωτικό επίπεδο. Εν τέλει, χαμηλές προσδοκίες. Δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες να γίνουν κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Ξέρουμε ποιος είναι σήμερα ο ρόλος της Αριστεράς, της προοδευτικής παράταξης. Στη θέση του φόβου, να φέρουμε την ελπίδα. Στη θέση της ανασφάλειας, την πραγματική ασφάλεια. Στη θέση της παραίτησης, το ενδιαφέρον του πολίτη: να ενεργοποιηθεί, να δράσει, να επιστρέψει στην κάλπη. Στη θέση της οργής, να φέρουμε την εμπιστοσύνη σε ένα προοδευτικό πολιτικό σχέδιο που θα αλλάξει τις ζωές μας. Εμείς έχουμε την ανεξαρτησία και την εντιμότητα να το πετύχουμε αυτό. Κι αυτό είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Δεν μας κρατάει κανείς. Εμείς είμαστε εκείνοι που μπορούμε να σπάσουμε αυγά και να φέρουμε τις μεγάλες αλλαγές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτό το πλαίσιο, παρουσίασε 11 μεταρρυθμίσεις:

 • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ. Με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Με μια ισχυρή επιθεώρηση εργασίας.
 • Ένα σαφές, σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Ένα φορολογικό κώδικα που θα διαρκέσει μια δεκαετία.
 • Να ανακατανείμουμε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 • Να υλοποιήσουμε μια δίκαιη και συμπεριληπτική «πράσινη» μετάβαση, που δεν θα αφήσει πίσω της χιλιάδες αβοήθητους άνεργους πολίτες.
 • Να σχεδιάσουμε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα για το τεράστιο θέμα της στέγασης.
 • Να αντιμετωπίσουμε σοβαρά το υπέρογκο ιδιωτικό χρέος, παρέχοντας τη δυνατότητα στην Αναπτυξιακή Τράπεζα να αγοράζει από τα funds και τους servicers τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Να προστατέψουμε την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, την αγροτική γη.
 • Να χτίσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Να στηρίξουμε έμπρακτα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τους λειτουργούς του.
 • Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, που θα έχουν προστιθέμενη αξία για την εθνική οικονομία και δεν θα περιορίζονται στην εισαγωγή προϊόντων ή το real estate.
  9. Να αποκαταστήσουμε το κράτος δικαίου και να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του κράτους με διαφάνεια, δίνοντας έμφαση στην πραγματική ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του κι όχι στη δημιουργία πρόσθετης ψηφιακής γραφειοκρατίας.
 • 10. Να βελτιώσουμε το δικαστικό σύστημα.
 • 11. Να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο ως αξιωματική αντιπολίτευση και προσεχώς ως κυβέρνηση την ανάγκη άσκησης μιας ενεργητικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, επιδιώκοντας την εμπέδωση αμφίπλευρα σχέσεων ειρήνης και ανάπτυξης αφενός με τους στρατηγικούς μας εταίρους στην Δύση κι αφετέρου με τις αναδυόμενες δυνάμεις εξ Ανατολών στη βάση διμερών και πολυμερών επωφελών συνεργασιών στα Βαλκάνια και τη Νοτιανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button