ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Φίλιππος που πλήττει την χώρα

Συμφωνα με ανακοίνωση της ΕΜΥ , σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα κακοκαιρία Φίλιππος που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας .Με βροχές και  χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυροί άνεμοι τα κύρια χαρακτηριστικά της .Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση :

Κακοκαιρία επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από το πρωί της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2022, με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ισχυρές κατά τόπους βροχές νοτιότερα, και τοπικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Κύρια αιτία εκδήλωσης των φαινομένων και της επικράτησης χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών, οι οποίες θα υποχωρήσουν περισσότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, είναι η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τη Βορειοανατολική Ευρώπη όπως δείχνει ο παρακάτω χάρτης.

Όσον αναφορά τα φαινόμενα στη χώρα μας, από το μεσημέρι της Τετάρτης 9/3 προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των βροχοπτώσεων και των χιονοπτώσεων στα ηπειρωτικά, ενώ στα νότια νησιωτικά τμήματα θα συνεχιστούν οι τοπικές καταιγίδες και θα πλήξουν τις Νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Οι παρακάτω χάρτες της Εικόνας 2 δείχνουν τα προβλεπόμενα ύψη βροχής και την ένταση των χιονοπτώσεων τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης 9/3. Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών περιμένουμε την Πέμπτη για την οποία θα ενημερώνουμε σε νέες ανακοινώσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button