MagazinoΤουρισμός

Σχοινούσα: Πουλήθηκε 3,5 εκατομμύρια ευρώ η ταβέρνα Μερσίνι

Η ανάπτυξη του πολυτελούς τουρισμού στην Ελλάδα και η μεγάλη αύξηση του yachting στο Αιγαίο μεταλλάσσει ακόμα και τους πιο απομακρυσμένους γραφικούς προορισμούς της άγονης γραμμής.

Στην πιο πρόσφατη απόδειξη της τάσης αυτής η παραθαλάσσια ταβέρνα Μερσίνι, στο μικρό και προστατευμένο από τα μελτέμια ομώνυμο όρμο της Σχοινούσας, πουλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες έναντι ποσού της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ σε συμφέροντα που συνδέονται με τον εφοπλιστή Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος διατηρεί και εμβληματική παραθεριστική κατοικία σε μεγάλη έκταση ιδιοκτησίας της οικογένειας του στο νησί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η νέα ιδιοκτησία έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με την διακεκριμένη σεφ της Θεσσαλονίκης Ιωάννα Θεοδωρακάκη προκειμένου η ταβέρνα να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει υπό την διεύθυνση της ως «Duck», με τα σήματα δηλαδή του γνωστού εμβληματικού εστιατορίου της συμπρωτεύουσας που βρίσκεται στα Πατριαρχικά Πυλαίας.

Η Σχοινούσα, εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς, της σχετικής ιδιωτικότητας, που εξακολουθεί να την χαρακτηρίζει σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και λόγω των παραθεριστικών κατοικιών που διατηρούν εκεί σημαντικά ονόματα του ελληνικού επιχειρηματικού και αστικού κόσμου που συχνά έχουν προσκεκλημένους, έχει καταστεί αγαπημένος προορισμός για ιδιωτικές και ναυλωμένες θαλαμηγούς ενώ τα πάρτι, οι δεξιώσεις και οι γάμοι που έχουν γίνει εκεί της έχουν προσδώσει έναν αυστηρά διακριτικό αλλά και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

Σε αυτήν την εικόνα έρχεται τώρα ένα μεγάλο όνομα του fine dining, όπως το “Duck” να βάλει την δική του πινελιά. Κάτι το οποίο συμβαίνει αυτή την περίοδο και σε άλλα μικρά νησιά με ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί το εστιατόριο Παπαϊωάννου που φέτος αποβιβάζεται στην Πάτμο βάζοντας την σφραγίδα του στο εστιατόριο “Το Κύμα” στον είσοδο του λιμανιού της Σκάλας.

Η Σχοινούσα βρίσκεται στο κέντρο περίπου του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων, νότια της Νάξου και βορειοανατολικά της Ηρακλειάς. Είναι μικρό νησί με 211 κατοίκους και έκταση μόλις 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων ενώ η ψηλότερη κορυφή του, ο Μύλος έχει ύψος μόλις 133 μέτρων. Το λιμάνι της είναι το Μερσίνι, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα καταφύγια μικρών σκαφών σε όλο το Αιγαίο.

Η ταβέρνα Μερσίνι, που πουλήθηκε, έχει έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων και αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για όσους περιηγούνται τις Κυκλάδες με σκάφη και όχι μόνον. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον προβλήτα που πιάνει το πλοίο της γραμμής, στον αυχένα του ομώνυμου όρμου.

Mε πληροφορίες απο kathimerini.gr /naxostimes.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button