ΕλλάδαΕλλάδα

Ριπές ανέμων 143 χλμ/ώρα στη  Νότια Εύβοια και 106 χλμ/ώρα στη Πεντέλη

Προβλήματα σε πολλές περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων

Tα ξημερώματα   οι ριπές των ανέμων στην Αττική ξεπέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα (Πάρνηθα 111 χλμ/ώρα και Πεντέλη 106 χλμ/ώρα)ενώ στην νότια Εύβοια έφθασαν τα 143 χλμ/ώρα .

Βάση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η μέγιστη ριπή ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου με 143 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών meteo.gr.

Ισχυροί άνεμοι καταγράφηκαν και σε άλλες περιοχές όπως Αντίκυρα, Μακρινίτσα Βόλου και Κάρυστο (από 98 χλμ/ώρα).

Ώρες αγωνίας για έναν περιπατητή ο οποίος στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στη Δίρφυ κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν.

Συνολικά, επιχειρούν 19 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 7ης ΕΜΑΚ, ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ενώ συνδρομή παρέχουν επίσης ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές καθώς και η ΕΛΑΣ.

Στην Κεφαλονιά στέγαστρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στο λιμάνι του Αργοστολίου,  και τραυμάτισε έναν υπάλληλο του δήμου ο οποίος είχε πάει στο σημείο για εργασία.

Ο υπάλληλος του δήμου, σύμφωνα με το inkefalonia.gr, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς, ενώ άλλοι δύο υπάλληλοι που ήταν στο σημείο δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες χωρίς να χρειαστεί η μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button