ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε 3 μεγάλα μέτωπα 30 χιλιομέτρων εκτείνεται η φωτιά στην Αττική, σε Γραμματικό, Ανατολή και Πεντέλη

Οι εκτροπές στην κυκλοφορία

Σε τρία μεγάλα μέτωπα εκτείνεται η φωτιά στην Αττική, σε Γραμματικό, Ανατολή και Πεντέλη με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στη βορειοανατολική Αττική, ενώ οι ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ βοήθησαν στη γρήγορη επέκταση του πύρινου μετώπου, δυσχεραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης, με την οριοθέτηση της πυρκαγιάς να καθίσταται πρακτικά αδύνατη, εξαιτίας των αναζωπυρώσεων.

Το πύρινο μέτωπο φθάνει τα 30 χιλιόμετρα, ενώ οι φλόγες ξεπερνούν σε κάποια σημεία ακόμα και τα 25 μέτρα σε ύψος.

Από αέρος συνολικά επιχειρούν 32 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.
Φωτο Meteo24news

Ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή των πυρόπληκτων

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος δημιούργησε ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά, όπως ενημερώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί ΕΔΩ Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το 213 2047893.


Οι εκτροπές στην κυκλοφορία

Από τις περιοχές Βαρνάβα, Σταμάτας, Δροσιάς, Διονύσου και Πεντέλης, πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας, στην Λ. Μικροχωρίου, στην Επ.Ο. Γραμματικού-Καπανδριτίου προς Βαρβάβα, στην είσοδο του οικισμού Βαρνάβα, στην Λ. Μαραθώνος, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς λίμνη Μαραθώνα, στην Λ. Μαντά και Καπανδριτίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βαρνάβα, στην έξοδο του Γραμματικού, στην Λ. Διονύσου στη θέση Ανατολή, στις Λ. Διονύσου και Θησέως, στην M. Aλεξάνδρου από Άγιο Στέφανο προς Μαραθώνα, στην Λ. Μαραθώνος και Κωνσταντινουπόλεως και στις Μ. Αλεξάνδρου και Μακεδονίας, στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου και Παπανικολή, στην Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και Μακαρίου, στην Λ. Μαραθώνος και Λ. Πιπερόπουλου, στην Λ. Μαραθώνος και Αναπαύσεως και στις Λ. Μαραθώνος και Εχετλού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας (12/8) βρέθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) και ενημερώθηκε για τη εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Αττική και τις επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button