ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς -τι ισχύει για τα δρομολόγια των πλοίων

Τα συνδικάτα εργαζομένων στις συγκοινωνίες θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς είτε με πλήρη συμμετοχή, είτε με στάσεις εργασίας όπως  έχουν ανακοινώσει .

Αυτό θα έχει ως συνέπεια  τροποποιήσεις η ακόμη και ακυρώσεις δρομολογίων, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς το προσεχές 24ωρο, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία όσων σχεδιάζουν να μετακινηθούν.

Την Πρωτομαγιά συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ – ΕΚΑ και δίνουμε το παρών στο συλλαλητήριο των εργατικών συνδικάτων στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος», ανέφεραν -μεταξύ άλλων- τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ την Παρασκευή (29/4).

Προκειμένου να είναι εντελώς ξεκάθαρο, η ΣΤΑΣΥ εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου (30/4) ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωσε το επιβατικό κοινό, «πως την Κυριακή 01/05/2022 οι Γραμμές 1,2 & 3 του Μετρό και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στην 24ωρη απεργία».

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία ΟΣΥ και τρόλεϊ

Στην κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ. Όπως γνωστοποίησε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, οι στάσεις εργασίας που θα πραγματοποιήσουν είναι:

ΠΡΩΙ: Έναρξη βάρδιας έως 09:00  BΡΑΔΥ: Από 21:00 έως λήξη βάρδιας.

24ωρη απεργία και στα πλοία την 1η Μαΐου

Για τα πλοία θα ισχύσει 24ωρη απεργία την Κυριακή 1η Μαΐου από 00:01 έως 24:00 της ίδιας ημέρας. Οι εκδρομείς του τριημέρου που δεν έχουν μεριμνήσει για την έκδοση εισιτηρίων επιστροφής για διασταύρωση των δρομολογίων που θα ισχύσουν από τις 2 Μαΐου, θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τις λιμενικές αρχές και τις ακτοπλοϊκές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button