ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προσοχή σε κλήσεις με το πρόθεμα 040 -απάτη με στόχο τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας

Κύκλωμα δρα εξαπατώντας ανυποψίαστα θύματα δια τηλεφώνου με τις καταγγελίες πέφτουν «βροχή» από πολίτες που επισημαίνουν ότι δέχονται τηλεφωνήματα από αριθμούς που φαίνεται ότι είναι από το εξωτερικό.

Οι κλήσεις αυτές από το εξωτερικό συνήθως με το πρόθεμα 0040 παραπλανούν ανυποψίαστους πολίτες  και υποτίθεται ότι προσφέρουν μεγάλα κέρδη από επενδύσεις .

Ο πυρήνας ενός κυκλώματος εξαπάτησης που  βρίσκεται στην Αλβανία αλλά και στην Ουκρανία έχει στόχο  να αποσπάσει στοιχεία των τραπεζικών σας λογαριασμών, τους οποίους στην συνέχεια μηδενίζουν.

Προσοχή αν δεχτείτε κλήση από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Λονδίνο, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός που σας κάλεσε δεν είναι απαραίτητα κάποιος  φίλος που μένει εκεί. Πολύ πιθανόν να θέλει να κλέψει χρήματα από τον λογαριασμό σας.

Τους τελευταίους μήνες, οι τηλεφωνικές κλήσεις με το πρόθεμα 0040 είναι όλο και πιο συχνές σε κινητά αλλά και σταθερά τηλέφωνα πολιτών.

Πρόκειται για κλήσεις στις οποίες απαντώντας, σε άπταιστα ή κάποιες φορές σπαστά ελληνικά, κάποιος προσπαθεί να σας δελεάσει έτσι ώστε να επενδύσετε  σε εταιρείες που δήθεν εγγυώνται πολλά κέρδη.

Στην πραγματικότητα οι εταιρείες αυτές δεν υπάρχουν καθώς πρόκειται για εταιρείες φαντάσματα που σκοπό έχουν να αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button