ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑ

Ποια είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα και τι διαφέρουν από αυτά που ήδη γνωρίζουμε από την αρχική μορφή του ιού

Αναλύοντας δεδομένα από σύστημα αυτο-αναφοράς συμπτωματολογίας που έχει δημιουργήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα πιο κοινά συμπτώματα της Covid-19 έχουν πλέον αλλάξει τώρα που κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα, συγκριτικά με ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ο πυρετός και ο βήχας εξακολουθούν να είναι τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης .

Ο έντονος πονοκέφαλος και ο πονόλαιμος επίσης αναφέρονται συχνά .

Σπάνια όμως  αναφέρει ρινική καταρροή κάποιος με παραλλαγή Δέλτα.Το ίδιο ισχύει και για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα  που είναι η ανοσμία (απώλεια όσφρησης) που συνοδεύει όλες  τις άλλες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι οι διαφοροποιήσεις αυτές στην συμπτωματολογία μπορεί να αποδίδονται στον τρόπο που αλλάζει ο ιός ή στο γεγονός ότι οι ασθενείς που αναζητούν ιατρική βοήθεια είναι πια σε στάδιο που νοσούν σοβαρότερα, ενώ λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων, τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως νεότερα άτομα που με τη σειρά τους τείνουν να έχουν ηπιότερη συμπτωματολογία.

Οι ειδικοί πάντως τονίζουν ότι δεν πρέπει να θεωρούμε ότι η ρινική καταρροή και λίγος πόνος στον λαιμό μας είναι απλά ένα κρυολόγημα, καθώς μπορεί να σηματοδοτεί λοίμωξη Covid-19.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button