Magazino

Ποδηλατάδα στους Κερασώνες της Ράχης με ελεύθερη συμμετοχή

Όταν το ποδήλατο συναντά τις κερασιές

Στην περιοχή της Ράχης, στην Πιερία καλλιεργούνται 2.000 στρέμματα με κεράσια. Με την παραγωγή ασχολούνται πάνω από 250 άτομα, ηλικίας από 20 έως και 70 χρόνων, που καλλιεργούν περισσότερα από 60.000 δέντρα, ενώ η ετήσια μέση παραγωγή ξεπερνά τους 1.000 τόνους. «Το 85% της παραγωγής μας εξάγεται σε αγορές της Ασίας, της Ευρώπης και των Βαλκανίων. Τα κεράσια φτάνουν στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Ρουμανία, το Ντουμπάι (ΗΑΕ), τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ινδία»

Μια πρωτοπόρος δράση με θέμα τις «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας»,  υλοποιείται  απο τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τονΠιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής με το προσωνύμιο «Ποδηλατάδα στους Κερασώνες της Ράχης» σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΤΡΙΑΣ», την Κυριακή 14 Απριλίου.

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, το μεσημέρι, οι φίλοι του ποδήλατου θα έχουν την ευκαιρία αλλά και τη δυνατότητα να περιδιαβούν τους κερασοφόρους ορίζοντες της Ράχης, σε μια γοητευτική διαδρομή απόλαυσης των όποιων εικόνων και χρωμάτων που μοναδικά δημιουργεί η φύση με το πρώτο ανθισμένο φυτό της άνοιξης, την κερασιά.

Οι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στην «Ποδηλατάδα στους Κερασώνες της Ράχης» μέσω δήλωσης ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο 6980241390, θα μεταφερθούν μαζί με το ποδήλατό τους την Κυριακή στις 11:30 πρωί- ώρα αναχώρησης- από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και θα αποβιβαστούν στην είσοδο της Τ.Κ. Λόφου Κατερίνης, όπου και το σημείο εκκίνησης της ποδηλατοδιαδρομής.

«Φίλες και φίλοι. Ανεβείτε στη σέλα της ονειροπόλησης και φαντασίας και γίνετε συνοδοιπόροι και συμπορευτές σε ένα ακόμα γοητευτικό ταξίδι, ανάμεσα στην πανδαισία των δημιουργιών της αειφόρου πιερικής γης. Η  ¨Ποδηλατάδα στους Κερασώνες της Ράχης¨ αποτελεί μοναδική ευκαιρία με την οποία θα ανακαλύψουμε έναν διαφορετικό κόσμο, όπως τον ανέδειξε ο πρωτομάστορας, η φύση. Ατομικά και οικογενειακά, με παρέα και φίλους ελάτε να γίνουμε κοινωνοί συνδυάζοντας τη φυσική κατάσταση μέσα από τις ξέγνοιαστες στιγμές που απλόχερα μας χαρίζει το ποδήλατο», τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Γιώργος Καραλής, επισημαίνει: «Η ποδηλατική δράση στη Ράχη μας προσφέρει αναμφίβολα πολύ έντονες συγκινήσεις, ευφάνταστες εικόνες, αλλά και γενναίες δόσεις οξυγόνου.
Την καθιερώνουμε ως θεσμό, καθότι αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών μας για την περαιτέρω τουριστική ανέλιξη της Πιερίας. Επιπρόσθετα η ποδηλατάδα δίνει την ευκαιρία σε όλους μας για μια μοναδική δραστική εμπειρία γιατί έτσι μαθαίνουμε βιωματικά και εξερευνούμε τα αξιοθέατα του φυσικού περιβάλλοντος. Αλλά και γιατί αποτελεί μια πρόταση γνωριμίας με την ημιορεινή Πιερία και τις ομορφιές της».

Η «Ποδηλατάδα στους Κερασώνες της Ράχης» οργανώνεται από την Πιεριφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον  Π.Ο.Τ.Α.Π. τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, υποστηρίζεται από το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο «ΤΡΙΑΣ» και συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ράχης Πιερίας «Ο Άγιος Λουκάς» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κολινδρού «Ο Νικόλαος Λούσης».

Η συμμετοχή όλων είναι ελεύθερη.

.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button