ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πλεύρης :Ποιοι θα εξαιρεθούν από τα πρόστιμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 ετών και πως

Ο υπουργός Υγείας κ Θ.Πλεύρης μίλησε σε πρωινή εκπομπή του Open σχετικά με τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους 60αρηδες και τόνισε πως «σε περίπτωση μη εμβολιασμού με την πρώτη και δεύτερη δόση θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα που θα επιβληθεί από την ΑΑΔΕ αλλά θα κατευθυνθεί εξολοκλήρου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, στο υπουργείο Υγείας».

Επίσης διευκρίνισε πως : «αν κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου και έχει κλείσει ραντεβού για τη δεύτερη τις επόμενες ημέρες, τότε δεν θα έχει πρόστιμο».

Σχετικά με τις  εξαιρέσεις από τα πρόστιμα είπε πως  «οι συμπολίτες μας που έχουν αιτηθεί κατ’ οίκον εμβολιασμό και λόγω του φόρτου των κινητών μονάδων υγείας δεν κατέστη εφικτό να εμβολιαστούν καθώς και οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό και υπάρχει πλατφόρμα που έχει ανοίξει για να δηλώσουν ότι βρίσκονται εκτός Ελλάδας ή έχουν κάνει τον εμβολιασμό τους στο εξωτερικό. Επίσης, πρόστιμα δεν θα επιβληθούν σε όσους έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης και οι επιτροπές κρίνουν πως δεν μπορούν να εμβολιαστούν».

Τόνισε μάλιστα ότι η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική, αλλά  έχει μικρότερη νοσηρότητα, «γι αυτό και είχαμε τόσο γρήγορη αποκλιμάκωση κρουσμάτων».

Μέχρι της 31 Ιανουαρίου όλοι όσοι έχουν κλείσει 7 μήνες από το εμβολιασμό τους και με τις δυο δόσεις, θα πρέπει να κάνουν και την τρίτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button