Ελλάδα

Πέθανε ο Ανδρέας Νομικός γνωστός σε όλους ως «Φτερού»


Ήταν μια χαρακτηριστική cult φιγούρα  του κέντρου της Αθήνας των τελευταίων  60 χρόνων.

Ο Ανδρέας Νομικός γνωστός σε όλους ως «Φτερού», ο άνθρωπος περπατούσε καθημερινά το κέντρο της Αθήνας διαλαλώντας την πραμάτεια του με τη χαρακτηριστική του φωνή.

Τον φώναζαν και τον γνώριζαν όλοι σαν  «φτερού» παρατσούκλι στο οποίο απαντούσε με πολύ χιούμορ.

Ήταν  84 ετών. Γεννημένος στην Λήμνο το 1937 χρειάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές του ποδαριού για να επιβιώσει αλλά όλοι τον γνώριζαν από τα φτερά για ξεσκόνισμα που πουλούσε.

Η φωνή του  «Φτεράαααα» και τα «πικάντικα» αστεία τον έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή σε μια εποχή άκρως πουριτανική όπου οι ομοφυλόφιλοι ταυτιζόντουσαν αποκλειστικά με ενός τύπου συμπεριφοράς.

Η εμφάνισή του με τα κοντά σορτσάκια, τις see through μπλούζες και τα κολιέ στο λαιμό παρέπεμπε σε ομοφυλόφιλο, αλλά για όσους τον γνωρίζουν καλά αυτό δεν ήταν παρά ένα τέχνασμα για να τραβάει τα βλέμματα, να συγκεντρώνει δίπλα του πολλούς ανθρώπους και έτσι να πουλάει πιο εύκολα τα φτερά του.

Ο ίδιος μεγάλωσε  ως άριστος οικογενειάρχης τα τρία του παιδιά.Σε συνεντεύξεις που έδωσε αργότερα επέμενε  ότι δεν ήταν ο ίδιος ομοφυλόφιλος και το στυλ το σκαρφίστηκε καθαρά για εμπορικούς λόγους.

Μάλιστα έπαιξε σε περισσότερες από 30 ελληνικές ταινίες δίπλα σε μεγάλους κωμικούς όπως ο Θανάσης Βέγγος και ο Κώστα Χατζηχρήστος.

Μέχρι την εκδήλωση της πανδημίας τον έβρισκες τα  μεσημέρια στην γωνία Αιόλου και Ευριπίδου να κάθεται στο πεζούλι να κουβεντιάζει με τους φίλους του που ήταν πολλοί στις γειτονιές του κέντρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button