Ελλάδα

Πάσχα στην πόλη και φέτος -μικρές βαλβίδες αποσυμπίεσης στην κόπωση των πολιτών

Η κυβέρνηση απορρίπτει άνοιγμα μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Να  μην επιτραπεί το Πάσχα στο χωριό ώστε να μη τεθεί σε κίνδυνο το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, το οποίο θα σηματοδοτήσει παράλληλα το άνοιγμα του συνόλου των δραστηριοτήτων στη χώρα.

Μεγάλο ρόλο για την απόφαση αυτή των Επιστημόνων είναι η πίεση στο Ε.Σ.Υ. – η οποία παραμένει στο “κόκκινο”, ειδικά την Αττική – και τα συνεχή αρνητικά ρεκόρ διασωληνωμένων.

Η πρόταση που μάλλον «κλείδωσε» είναι να επιτραπεί το Πάσχα στο… εξοχικό, εφόσον βρίσκεται εντός νομού.Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι με βάση την λογική δεν έχουν το εξοχικό τους στον ίδιο νομό με την κύρια κατοικία τους .

Επιπλέον συζητείται και μια μικρή παράταση της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών τις ημέρες των γιορτών, μετά τις 9 το βράδυ.

Το πασχαλινό τραπέζι αναμένεται να είναι στο σπίτι μας με λίγα ακόμη άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος.

Θα γίνουν υπαίθριες ακολουθίες, αντί να αυξηθούν τα άτομα στο εσωτερικό των ναών και  η Ανάσταση να γίνει νωρίτερα, σε πλατεία ή στον προαύλιο χώρο.

Οι αποφάσεις για το Πάσχα θα οριστικοποιηθούν εντός της εβδομάδας αφού αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button