ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρωθυπουργός: τι είπε για την πανδημία, τον εμβολιασμό, την ακρίβεια, τις πυρκαγιές και τα ελληνοτουρκικά.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ξεκαθάρισε πολλά θέματα απαντώντας συνολικά σε 46 ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Τι είπε για την πανδημία, τον εμβολιασμό, την ακρίβεια, τις πυρκαγιές και τα ελληνοτουρκικά.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα πρόωρες εκλογές. Τι θα είχα να κερδίσω από πρόωρες εκλογές; Εχουμε ισχυρή αυτοδυναμία, οι πρόωρες εκλογές είναι πολιτικός τακτικισμός. Είμαι πολύ αισιόδοξος και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οταν φτάσουμε στο τέλος της τετραετίες οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες.

Δεν φαντάζομαι ότι πολλοί Ελληνες θέλουν να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη και να ζήσουμε αυτά που έγιναν το 2015. Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν Χριστούγεννα», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Επίσης εξήγησε γιατί δεν θέλησε να αναφερθεί  στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης : «Στην ομιλία μου απέφυγα να αναφερθώ στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και σήμερα το έκανα περιορισμένα.Ο κ. Τσίπρας έχει επιτεθεί σε μένα στη γυναίκα μου στην οικογένεια μου. Μην έχετε αμφιβολία ότι όσα διακινούνται στον οχετό του διαδικτύου είναι κατευθυνόμενα»

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει» δήλωσε σχετικά με την πανδημία Για ακρίβεια: «Ενισχύσαμε το διαθέσιμο εισόδημα, το ενισχύουμε κι άλλο.

«Θα πάω σε δεύτερες εκλογές εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία με την Απλή Αναλογική Τέλος η συναίνεση με κόμματα που δεν την επιδιώκουν»

«Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά. Έχουμε πολύ ξεκάθαρα πρωτόκολλα που μας έχει υποδείξει η επιτροπή των ειδικών σχετικά με το πότε κλείνουν τα σχολεία».

Προφανώς δεν είμαι σε θέση να προβλέψω την πορεία της πανδημίας. Από τη στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία είναι ένα μεγάλος άγνωστος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό παρακολουθούν αυτή τη στιγμή”

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button