ΑΠΟΨΕΙΣΕπενδύσεις

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των πολυκαταστημάτων Attica

H Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. έχει  πολυκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα το Αttica στο Citylink της Σταδίου, το  Golden Hall,το  Cosmos της Θεσσαλονίκης και το The Athens Mall.

Αυτά την κάνουν τον πιο ισχυρό παίκτη στον τομέα της με περισσότερους από 350.000 πελάτες σε ετήσια βάση και συνολική  επιφάνεια καταστημάτων που υπερβαίνει τα 62.000 τετραγωνικά μέτρα.

Την  1η Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε από την Ideal Holdings AE η εξαγορά, αντί συνολικού τιμήματος 100.000.000 ευρώ, του 100% των μετοχών της κυπριακής εταιρείας KT Golden Retail Venture LTD.

Η Ideal Holdings πλέον, καθίσταται εμμέσως η μοναδική μέτοχος της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑ. Τα αποτελέσματα της ΑΤΤΙΚΑ θα ενοποιούνται στα αποτελέσματα της Ideal Holdings με αρχή το 3ο τρίμηνο του 2023, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 και μετά.

H εξαγορά του 100% των μετοχών της Attica θα προσθέσει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια επιπλέον τζίρο στα αποτελέσματα της IDEAL για το 2023.

Ο νέος ιδιοκτήτης

Η Ideal Ηoldings, μέσα από την επενδυτική αυτή κίνηση, επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο λιανικό εμπόριο (retail), έναν τομέα με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και ανοδική πορεία – άρρηκτα συνδεδεμένο με την δυναμική του τουρισμού και της γενικότερης οικονομίας της Ελλάδας.

Η ματιά της διοίκησης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικά Πολυκαταστήματα κ. Δημοσθένης Μπούμης σχολίασε: «Είμαστε χαρούμενοι που γινόμαστε μέρος αυτού του επιτυχημένου ομίλου και κυρίως διότι γνωρίζουμε την επενδυτική του φιλοσοφία και τον στόχο του να δημιουργεί υπεραξίες. Πιστεύουμε ότι με την συνεργασία μας και με την συμπαράσταση των μετόχων μας, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αξία στους μετόχους μας επόμενα επενδυτικά μας βήματα. Ο κοινός μας στόχος είναι να συνεχίζουμε να έχουμε το attica στην κορυφή της προτίμησης καταναλωτών, προμηθευτών και εργαζομένων».

Την ίδια στιγμή, όσο ο τουρισμός ενισχύεται στην Αθήνα, πεποίθηση των στελεχών της Ideal είναι ότι θα καταφέρουν να κεφαλαιοποιήσουν το συγκεκριμένο γεγονός, αποκομίζοντας τα απορρέοντα οφέλη.

Σημαντικό μέρος των πωλήσεων για τα Attica προέρχεται από τους πελάτες που αγοράζουν, ευνοούμενοι από την πολιτική του tax free στα πωλούμενα αγαθά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button