ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Όλες οι άλλαγες του σημερινού ανασχηματισμού

 

Πολλά νέα πρόσωπα θα συμμετάσχουν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έπειτα από τις αλλαγές και τον ανασχηματισμό που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός κ Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ας δούμε τις αλλαγές σε επίπεδο υπουργών.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος επιστρέφει στην κυβέρνηση και αντικαθιστά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στο υπουργείο Υγείας όπου υπουργός αναλαμβάνει ο Θανάσης Πλεύρης.

Στο υπουργείο Τουρισμού, όπου ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αντικαθιστά τον Χάρη Θεοχάρη.

Στο υπουργείο Υγείας έχουμε τη μεγάλη έκπληξη όπου εισέρχεται η γνωστή πνευμονολόγος η κυρία Μίνα Γκάγκα ως αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για τις υπηρεσίες Υγείας αντικαθιστώντας τον Βασίλη Κοντοζαμανη .

Ο σημερινός ανασχηματισμός πάντως θα συζητηθεί  και τις επόμενες μέρες όχι τόσο για τα πρόσωπα που Υπουργοποιήθηκαν , αλλά  μόνο για ένα πρόσωπο έκπληξη που μπήκε για λίγες ώρες στην κυβέρνηση και βγήκε μόνος του μετά την θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε. Τον Ναύαρχο και πρώην υπουργό Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο κ. Αποστολάκης ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου για το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στο οποίο εντάσσεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, ο κ. Αποστολάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα ενταχθεί τελικά στο κυβερνητικό σχήμα.

Αλλαγές επίσης έγιναν και σε επίπεδο υφυπουργών, με κάποιους να αλλάζουν υπουργείο (όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς που από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γίνεται υφυπουργός Άμυνας) και κάποιους να αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα.

Όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, ο σημερινός ήταν ένας ανασχηματισμός των «ανοιχτών μετώπων», που «είναι προωθητικός και όχι τιμωρητικός».

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι «αξιοποιεί την εμπειρία, όχι μόνο την πρόσφατη, αλλά και της τελευταίας διετίας συνολικά με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις αλλαγές στα υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και στην Πολιτική Προστασία που σήκωσαν τεράστιο βάρος τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Επίσης, και με αυτόν τον ανασχηματισμό αξιοποιούνται πρόσωπα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αλλά και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και διακομματικής αναγνώρισης. Με σημαντική εμπειρία και προσφορά στην πρώτη γραμμή, σε πεδία που προσομοιάζουν με τα κυβερνητικά καθήκοντα που τους ανατίθενται όπως για παράδειγμα η Ασημίνα Γκάγκα.

Στις 16:00 στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης,

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button