ΑΠΟΨΕΙΣ

Άρνηση Αποστολάκη με …άρωμα Τσίπρα

του Μάνου Σταυριανού

Είναι το μεγαλύτερο φιάσκο της μεταπολίτευσης ;

Είναι δειλία του εντίμου και πατριώτη Ναυάρχου και πρώην υπουργού εθνικής άμυνας επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ Ευαγγελου Αποστολακη υπό το βάρος του χαρακτηρισμού αποστάτης που εκστόμισε όπως λέγεται ο αξιοσέβαστος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ Αλέξης Τσιπρας;

Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσει κανείς , ίσως σε λίγες μέρες να το μάθουμε από τα πλέον επίσημα χείλη , ίσως ακόμη και να μπει « στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» όπως τόσα αλλά στη δύσμοιρη αυτή χώρα !

Θα μου επιτρέψετε όμως να σας παρουσιάσω κάποιες σκέψεις μου και συνάμα ερωτήσεις προς τους δυο αρνητικούς πρωταγωνιστές του σημερινού φιάσκο του ανασχηματισμού.

Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά την κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας , με τα γνωστά αποτελέσματα πολλών  φυσικών  καταστροφών  Πυρκαγιές -Πλημμύρες κτλ

Η χώρα μας δοκιμάστηκε σε μεγάλο βαθμό το καλοκαίρι που αφήνουμε πίσω μας. Συνανθρωποί μας έμειναν χωρις ένα κεραμίδι πάνω απο το κεφάλι τους ,άλλοι έχασαν περιουσίες και όλοι μας ανεξαιρέτως τον φυσικό πλούτο του τόπου μας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση  , όλο το καλοκαίρι φώναζε σε έντονους τόνους και απαιτούσε απο την κυβέρνηση  ένα υπουργείο ειδικό  για τα παραπάνω θέματα με υπουργό διακομματικό και απομάκρυνση του αποδιοπομπαίου τράγου (βλέπε Χαρδαλιά ) ,ο οποίος τα είχε δώσει όλα με αποτέλεσμα να χάσει και την υγεία του !

«Όπερ και εγένετο» ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να εμπιστευτεί αυτό το δύσκολο υπουργείο σε έναν αποδεδειγμένα πατριώτη και αγωνιστή , όπως τον Ναύαρχο Αποστολάκη  που ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ  την πρόταση του κ Μητσοτακη να βοηθήσει την χώρα του ,όπως έκανε από την πρώτη του στιγμή μετά τον όρκο του στη ναυτικών δοκιμών !

Και εκεί έρχεται η πολιτική η πιο σωστα οι φθηνοί πολιτικοί …
Για κομματικούς λόγους  δέχεται πίεσεις  από τον «ευπατρίδη»  πολιτικό κ Τσίπρα , ώστε να μη δεχθεί τη θέση του υπουργού , και να του τονίσει την λέξη :ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ  !

Ξέρετε εδώ μπορώ να καταλάβω τον Ναύαρχο , για έναν Στρατιωτικό και ειδικά για τον αρχηγό στου επίλεκτους των επιλέκτων του στρατεύματος , είναι μεγάλη προσβολή η συγκεκριμένη λέξη , πόσο μάλλον η ουσία !
Ο Ναυαρχός που δεν τον φόβιζαν οι μάχες « έκανε πίσω» όπως λαϊκά το αποκαλούμε!

Και τώρα σας ερωτώ κ Τσίπρα , αυτό που εσείς θέλετε ανθρώπους κοινής αποδοχής σε υπουργεία κλειδιά είναι μόνο λόγια για στείρα αντιπολίτευση ;

Αγαπητέ κ Τσίπρα πέρασε το 1981 και βαδίζουμε ολοταχώς για το 2022 με άλλα  όνειρα και φρέσκες πολιτικές ιδέες με  διαφορετικά προβλήματα που κουβαλάει πάντα αυτό ο υπερήφανος τόπος, και που επιτέλους απαιτεί ενότητα και σοβαρότητα από εσάς τους νεότερους  πολιτικούς .

Αφήστε λοιπόν τις παλιές μικροκομματικές σας φιλοδοξίες και βοηθήστε με έμπρακτη σοβαρότητα και όχι λεονταρισμούς ,την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής της χώρας σας και των συμπολιτών σας!

Δυστυχώς η σημερινή «υπόθεση Αποστολάκη » έριξε τις μάσκες .

Όσο για εσας κ Ναύαρχε σας τιμώ ως παλιό διοικητή των ΟΥΚ , αλλά επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι σε συνέντευξη σας ως υπουργός Άμυνας είχατε πει ότι είναι τιμή σας  να υπηρετείτε ένα λαό υπερήφανο !

Ε αυτός λαός ήθελε να μη φοβόσαστε  την αναμέτρηση ….τις ετικέτες και την λάσπη στον ανεμιστήρα.

Γιατι τουλάχιστον όσοι υπηρετούν το Στράτευμα ξέρουν οτι οι καλοί μαχητές δεν φοβούνται τους …εφιάλτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button