ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Υπουργός εξωτερικών κ. Δένδιας θα συναντηθεί εκτάκτως σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν

 

Το αίτημα υποβλήθηκε χτες το βράδυ στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως έγινε γνωστό, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί εκτάκτως σήμερα με τον Πρόεδρο Ερντογάν στις 15:00 το μεσημέρι.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως αυτήν τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος με τον υπουργό, και την ελληνική κυβέρνηση κατ’ επέκταση, να την κάνουν δεκτή.

Η Ελλάδα διαμηνύει στην Άγκυρα την ανάγκη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, όπως και την ανάγκη για παύση των προκλήσεων, σε μια στιγμή μάλιστα που η στάση της βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκτός πρωτοκόλλου συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ερμηνεύεται και ως μια κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στείλει ένα απευθείας μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο το περιεχόμενο όσο και οι τοποθετήσεις που θα ακολουθήσουν της συνάντησης των δυο ανδρών.

Μήνυμα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα μεταφέρει ο Νίκος Δένδιας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,σε αυτήν την συνάντηση τους.

Μία ημέρα πριν, και ο μεταβατικός Πρωθυπουργός της Λιβύης Αμντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, μέσα από το Παλάτι του Ερντογάν στην Άγκυρα, έβαζε φρένο στον Τούρκο Πρόεδρο. Ξεκαθάριζε ότι το “Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο” – το οποίο υπενθυμίζεται ότι δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή της Λιβύης – είναι μια ‘”σημαντική συμφωνία”, ωστόσο η χώρα του, προς διασφάλιση των δικαιωμάτων της, θα συζητήσει και με άλλες χώρες της Μεσογείου.

Ίσως αυτή η δήλωση του Πρωθυπουργού  της Λιβύης να είναι η αιτία της συνάντησης που ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button