ΑΠΟΨΕΙΣΚόσμος

Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει το Κάστρο του Μπαλμόραλ στους «κοινούς θνητούς» 

Το βασιλικό Κάστρο Μπαλμόραλ είναι η κατοικία των Βρετανών γαλαζοαίματων όταν βρίσκονται στη Σκωτία. Εκεί περνούσε τα καλοκαίρια της η βασίλισσα Ελισάβετ και μέσα στο Κάστρο άφησε την τελευταία της πνοή τον Σεπτέμβριο του 2022.

Για πρώτη φορά από την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κάστρου το 1855 οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν σε αίθουσες που χρησιμοποιεί ο μονάρχης και η βασίλισσα.

Σύμφωνα με τον Guardian οι ξεναγήσεις θα γίνονται από την 1η Ιουλίου μέχρι την 4η Αυγούστου, αλλά οι τιμές των εισιτηρίων απευθύνονται μόνο σε «χοντρά» πορτοφόλια.


Το εισιτήριο είναι 100 λίρες  το άτομο και 60 λίρες  επιπλέον θα πληρώνει όποιος, εκτός από την ξενάγηση, επιθυμεί και απογευματινό τσάι. Το Balmoral Estate στο οποίο ανήκει το ομώνυμο Κάστρο ανακοίνωσε πως μόνο 40 άτομα θα ξεναγούνται ανά ημέρα και σε ομάδες των 10 ατόμων.

Μέχρι τώρα το κοινό είχε τη δυνατότητα να ξεναγηθεί μόνο στους εξωτερικούς χώρους και στην αίθουσα χορού του Κάστρου.

Σύμφωνα με την Daily Mail δεν θα υπάρχουν σχοινιά με απαγορευτικό για τους επισκέπτες καθώς ο βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί το κοινό να έχει μια αυθεντική εμπειρία του Κάστρου.

Η ιστοσελίδα του Κάστρου του Μπαλμόραλ υπόσχεται στους επισκέπτες,  μέσω της ξενάγησης, να βιώσουν την εμπειρία ενός ταξιδιού μέσα στο χρόνο και στην ιστορία από την εποχή της βασίλισσας Βικτώρια και του πρίγκιπα Αλβέρτου μέχρι την σημερινή εποχή.

   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button