ΑΠΟΨΕΙΣ

O Kώδικας Ηθικής των Ινδιάνων. Oι πολιτισμοί συνεχίζουν να χάνονται στο όνομα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ …. ΕΝΑ ΚΟΠΑΔΙ ΟΛΟΙ !

Γράφει ο καθηγητής κ  Άκης Τσελέντης-Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών .

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ο COVID-19 βολεύει και αξιοποιείται κατα το δοκούν με αποκορύφωμα την σεναριολογία.

Βλέπετε τι πρότυπα μας δείχνουν,  ακόμα και στην τέχνη αποκαλύφθηκαν πολλά αποστήματα που μερικά είχαν πάρει και υπουργικές θέσεις, η παιδεία μας βαδίζει από το κακό στο χειρότερο Πρυτάνεις  προπηλακίζονται επιστημονικός εξοπλισμός καταστρέφεται ναρκωτικά διακινούνται και κάποιοι τολμούν να πολεμούν λυσσαλέα το νέο νόμο που ευτυχώς πέρασε για τα πανεπιστήμια μας.

Μα και ο πόλεμος που δέχεται το τελευταίο καιρό η εκκλησία μας γιατί η Ορθοδοξία είναι ο συνδετικός κρίκος της φίλης μας είναι πρωτάκουστος.

Ίσως κάτι πρέπει να γίνει ξεκινώντας από αυτά τα άθλια μέσα μαζικής εξαπάτησης που αναδεικνύουν το κάθε ατάλαντο νυμφίδιο σαν πρότυπο επιτυχίας. Τα γονίδια της φίλης μας είναι πολύ ισχυρά η Ιστορία μας φτάνει στα βάθη των αιώνων οι ικανότητες μας τεράστιες και αυτό ενοχλεί πολλούς.Σας θυμίζω ότι κάποτε στο όνομα του δήθεν πολιτισμού εξολόθρευσαν την περήφανη  και  ανένταχτη φυλή των Ινδιάνων.

  O Kώδικας Ηθικής των Ινδιάνων.

1. Ξύπνα με το φως του Ήλιου για να προσευχηθείς. Να προσεύχεσαι μόνος. Να προσεύχεσαι συχνά. Το Μεγάλο Πνεύμα θα ακούσει, αρκεί να μιλήσεις.

2. Να δείχνεις κατανόηση για αυτούς που έχασαν το δρόμο τους. Άγνοια, αλαζονία, θυμός, ζηλοτυπία και πλεονεξία ανθούν από μια χαμένη ψυχή. Προσευχήσου ότι θα βρουν καθοδήγηση.

3. Ψάξε για τον εαυτό σου, να είσαι ο εαυτός σου. Μην επιτρέπεις σε άλλους να δημιουργούν το μονοπάτι σου. Είναι δικός σου ο δρόμος και μόνο δικός σου. Άλλοι μπορούν να περπατήσουν μαζί σου αλλά κανείς δεν μπορεί να περπατήσει στη θέση σου.

4. Να συμπεριφέρεσαι στους καλεσμένους σου με σύνεση. Να τους σερβίρεις το καλύτερο φαγητό, δώσε τους το καλύτερο κρεβάτι και συμπεριφέρσου τους με εκτίμηση και τιμή.

5. Μην παίρνεις κάτι που δεν σου ανήκει, είτε από κάποιον άνθρωπο, μια κοινότητα, τη φύση ή μια κουλτούρα. Δεν το κέρδισες, ούτε στο χάρισαν. Δεν είναι δικό σου.

6. Να σέβεσαι όλα τα πράγματα που υπάρχουν σ’ αυτό τον πλανήτη, είτε ανθρώπους είτε φυτά.

7. Τίμα τις σκέψεις άλλων ατόμων, τις επιθυμίες τους και τα λόγια τους. Ποτέ μην διακόπτεις κάποιον ή να τον χλευάσεις ή να τον μιμηθείς με αγένεια. Αναγνώρισε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κάθε ατόμου.

8. Ποτέ μην αναφέρεσαι σε άλλους με κακό τρόπο. Η αρνητική ενέργεια που στέλνεις στο Σύμπαν θα πολλαπλασιαστεί όταν επιστρέψει σε σένα.

9. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Και όλα τα λάθη μπορούν να συγχωρεθούν.

10. Οι κακές σκέψεις προκαλούν ασθένεια του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος. Εξάσκησε τη θετικότητα.

11. Η φύση δεν είναι ΓΙΑ εμάς, είναι ΚΟΜΜΑΤΙ μας. Είναι μέρος της παγκόσμιας οικογένειας σου.

12. Τα παιδιά είναι οι σπόροι του μέλλοντος σου. Σπείρε αγάπη στις καρδιές τους και πότισέ τις με σοφία και μαθήματα της ζωής. Όταν μεγαλώσουν, δώσε τους χώρο να αναπτυχθούν.

13. Μην πληγώνεις τις καρδιές άλλων. Το δηλητήριο του πόνου σου θα επιστρέψει σε σένα.

14. Να είσαι ειλικρινής πάντα. Η ειλικρίνεια είναι το μέτρο της θέλησης κάποιου μέσα στο Σύμπαν.

15. Κράτα τον εαυτό σου ισορροπημένο. Ο Νοητικός εαυτός σου, ο Πνευματικός εαυτός σου, ο Αισθηματικός εαυτός σου και ο Σωματικός εαυτός σου πρέπει να είναι δυνατοί, αγνοί και υγιείς. Γύμνασε το σώμα για να δυναμώσεις το μυαλό. Πλούτισε σε πνεύμα για να γιατρέψεις αισθηματικές στενοχώριες.

16. Να παίρνεις συνειδητές αποφάσεις για το ποιός θα είσαι και το πώς θα αντιδράς. Να είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου.

17. Να σέβεσαι τις προσωπικές στιγμές και τον προσωπικό χώρο των άλλων. Μην αγγίζεις προσωπική ιδιοκτησία άλλων – ειδικά ιερά και θρησκευτικά αντικείμενα. Αυτό απαγορεύεται.

18. Να είσαι αληθινός πρώτα με τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να βοηθήσεις άλλους αν δεν μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου πρώτα.

19. Να σέβεσαι τις θρησκευτικές απόψεις των άλλων. Μην προσπαθείς να επιβάλεις τις δικές σου απόψεις σ’ αυτούς.

20. Μοιράσου την καλοτυχία σου με άλλους.

follow us: https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button