ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Κάρολος απευθύνεται για πρώτη φορά στο λαό της Βρετανίας ως βασιλιάς


Της οφείλω ένα τεράστιο χρέος”, είπε αρχικά ο βασιλιάς Κάρολος, συνεχίζοντας πως “η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε μία πλούσια ζωή. Η υπόσχεση που έδωσε να υπηρετεί τη χώρα είναι σημαντική”. 

Το πρώτο του διάγγελμα προς τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου απηύθυνε απόψε ο Κάρολος Γ’, ο οποίος αύριο Σάββατο θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ η μητέρα μου έφυγε από κοντά μας. Της οφείλουμε πολλά, την αγάπη, τη στοργή, την κατανόηση. Η βασίλισσα έζησε μια ζωή εξαιρετικά. Κράτησε τις υποσχέσεις και την αξιοπρέπειά της. Αυτή την υπηρεσία ανανεώνω εγώ σήμερα, παρά την προσωπική και την οικογενειακή μας λύπη. Είναι βαθιά η αίσθηση ευγνωμοσύνης για τα περισσότερα από 70 χρόνια που υπηρέτησε τους λαούς. Έκανε θυσίες για το καθήκον της. Η αφοσίωσή της ως μονάρχη, ποτέ δεν έκανε πίσω, παρά τις αλλαγές, ακόμα και στις ώρες των εορτών, της λύπης και των απωλειών», ανέφερε ο νέος Βασιλιάς.


Μετα  τον θάνατο της μητέρας του. ο Κάρολος Γ’ θα ανακηρυχθεί και επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο (10.09.2022), στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. 

Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και στη συνέχεια, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button