Ελλάδα

Εξιχνιάστκε εγκληματική οργάνωση με δεκάδες κλοπές και ληστείες σε όλη την Αττική

Εξιχνιάσθηκε  σπείρα που δρούσε στην Αττική. Η προανακριτική έρευνα των διωκτικών αρχών χρεώνει στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης 11 κλοπές και 5 ληστείες.

Η αρχή του τέλους για τη σπείρα ξεκίνησε όταν λήστεψαν έναν άνδρα έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι, αφαιρώντας από αυτόν, με χρήση βίας, μεγάλο χρηματικό ποσό. Άμεσα η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών για τη συλλογή στοιχείων που αφορούσαν την παραπάνω ληστεία, καθώς και άλλες περιπτώσεις που παρουσίαζαν παρόμοια μεθοδολογία δράσης.

Εξιχνιάσθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές οχημάτων και κλοπές από οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή οκτώ ατόμων στην εγκληματική οργάνωση και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη  έρευνα, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης με διαρκή και μεθοδική δράση, με διακριτούς ρόλους και συνοχή.

Ως προς τον τρόπο δράσης σύμφωνα με πληροφορίες  διαπιστώθηκε, ότι τα μέλη της οργάνωσης παρακολουθούσαν και στοχοποιούσαν άτομα που πήγαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, έχοντας στην κατοχή τους μετρητά. Στη συνέχεια παρέμεναν εξωτερικά των υποκαταστημάτων και σε απόσταση, ώστε να μην καταγραφούν από τις κάμερες των τραπεζών και όταν έκριναν ότι  οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, επιτίθεντο στα θύματά τους, πολλές φορές με ιδιαίτερη σκληρότητα, και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά τους αντικείμενα.

Μάλιστα, σε περιπτώσεις όπου το θύμα κινείτο με το όχημα του, έσκαγαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου – και όταν το θύμα σταματούσε για να ελέγξει την ζημιά, έβρισκαν την κατάλληλη στιγμή να του επιτεθούν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας που έπεσε θύμα της ιδιαίτερης σκληρότητας τριών μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην περιοχή των Αχαρνών τον περασμένο Οκτώβριο. Οι δράστες, επιβαίνοντες στο «επιχειρησιακό» όχημά τους, προσέκρουσαν στο όχημα που οδηγούσε η γυναίκα. Το θύμα βγήκε από το όχημά της και πλησίασε το αυτοκίνητο των δραστών. Τότε, ένας απ’ τους δράστες την ακινητοποίησε και την οδήγησε με τη βία μέχρι το όχημα της, όπου αφαίρεσε την τσάντα της. Η παθούσα προσπάθησε να ανακτήσει την τσάντα της και κινήθηκε προς το μέρος τους. Τότε ο οδηγός εκκίνησε το όχημα με σκοπό να την χτυπήσει, με το θύμα να κρατείται αντανακλαστικά από το καπό του οχήματος, και να παρασύρεται για αρκετά μέτρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της μετά την πτώση της στο οδόστρωμα.

Το εύρος της εγκληματικής τους δράσης, πέραν των παραπάνω ληστειών, εκτεινόταν και σε διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, κλοπές οχημάτων και κλοπές από οχήματα.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 16 αξιόποινες πράξεις, εκ των οποίων 11 κλοπές και 5 ληστείες με λεία άνω των 138.000 ευρώ.

Τα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες. Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης και τέσσερις εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button