ΕλλάδαΟμογένεια

O Γ.Σπυρίδης πρόεδρος των Ελληνικών κοινοτήτων Ν.Αφρικής μας μιλάει για την μετάλλαξη «Όμικρον»

Το enjoy news επικοινώνησε  με τον κ Γιάννη Σπυρίδη πρόεδρο  της Ομοσπονδίας των Ελληνικών κοινοτήτων της Νότιας Αφρικής , σχετικά με την παραλλαγή της μετάλλαξης όμικρον.

 

 

Ο κ Γιάννης Σπυρίδης μας είπε  :

«Την προηγούμενη εβδομάδα ως χώρα είχαμε 200 κρούσματα από την μετάλλαξη Δέλτα , ενώ σήμερα έχουμε 2000 κρούσματα ημερησίως που θεωρούμε ότι ανήκουν πλέον στη νέα μετάλλαξη Όμικρον και αυτό μας ανησυχεί γιατί όπως φαίνεται εξαπλώνεται με πιο γρήγορο ρυθμό»

Τι ποσοστό εμβολιασμένων έχετε εσείς στη Νότια Αφρική;

Δυστυχώς υπάρχει αρνητική διάθεση των κατοίκων  να εμβολιαστούν και μόνον το 35% του συνολικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο .

Αυτό οφείλεται σε έλλειψη εμβολίων;

Kατηγορηματικά όχι ,έχει παίξει μεγάλο ρόλο ο φόβος των κατοίκων απέναντι στο εμβόλιο .

Πως κρίνεται τους περιορισμούς που έθεσε η Ευρώπη σε χώρες της Νοτίου Αφρικής λόγω της νέας μετάλλαξης;

Υπάρχει πικρία τόσο της ελληνικής κοινότητας όσο και του προέδρου της χώρας που εκφράστηκε σε ανακοίνωση του  την Κυριακή για το κλείσιμο των συνόρων που επέβαλε η ευρωπαϊκή ένωση και το Ηνωμενο Βασίλειο  προς και από την Νότια Αφρική .

Μπορεί να εμφανίστηκε εδώ η νεα μετάλλαξη αλλά στη πραγματικότητα είναι παντού άρα δεν  πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει το «κλείσιμο» των συνόρων .

Ποσοι Έλληνες ζούνε αυτή τη στιγμή στη Νότιο Αφρική ;

Υπολογίζουμε αυτή τι στιγμή ότι έχει 60000 ομογενείς ,ενώ παλαιότερα είμασταν 120.000 στη δεκαετία του 1970.Όσοι ζούνε εδώ πάντα θέλουν και έρχοντε να επισκεφθούν την Ελλάδα .Ας ελπίσουμε ότι οι συνθήκες θα το επιτρέψουν και πάλι .

Επιμέλεια:Μάνος Σταυριανός

👉Αν θέλετε να ενημερώνεστε πρώτοι για ότι νεότερο συμβαίνει !Aκολουθήστε την σελίδα μας στο facebook

https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button