Ελλάδα

Νίνα Πασκάλ Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Κιέβου : Δεν αναγνωρίζουμε τα ψευδό δημοψηφίσματα και την προσάρτηση

Έπειτα από την τελετή παρωδία της ρωσικής κυβέρνησης για την προσάρτηση του Λουγκανσκ του Ντόνετσκ της Χερσωνα και της Ζαποριζια , το Enjoynews επικοινώνησε μέ την πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας Κιέβου και αντιπρόεδρο της Ένωσης των Ελλήνων της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κυρία Νινα Πασκαλ η οποία έκανε την εξής δήλωση

«Δεν αναγνωρίζω τα ψευδό δημοψηφίσματα που διοργανώνει η Ρωσική Ομοσπονδία στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και δεν αναγνωρίζω αυτά τα αποτελέσματα. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που παρέμειναν στα κατεχόμενα από τον εχθρό εδάφη και λόγω διαφόρων συνθηκών, αντικειμενικών και υποκειμενικών, δεν μπόρεσαν να φύγουν από εκεί – είναι «άμαχοι όμηροι», συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων της Ουκρανίας. Σχεδόν σε κάθε οικισμό της περιφέρειας του Ντόνετσκ με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό, παρέμειναν οι συμπατριώτες μας που συμμετείχαν ενεργά στο ελληνικό εθνικό κίνημα προπολεμικά. Κάποιοι από αυτούς σταμάτησαν τελείως τις κοινωνικές τους δραστηριότητες μετά την κατοχή και κάποιοι από αυτούς, αντίθετα, αποφάσισαν ότι τώρα, με την υποστήριξη των κατοχικών αρχών, έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν το τιμόνι των ελληνικών κοινωνιών. Αυτοί οι προδότες, οι αυτοαποκαλούμενοι «ηγέτες» του ελληνικού κινήματος, προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να δημιουργήσουν μια θετική εικόνα στα ΜΜΕ, δίνοντας συνεντεύξεις στα ρωσικά ΜΜΕ ότι τάχα όλοι οι Έλληνες της περιοχής του Αζόφ ονειρεύονται να ενταχθούν στη Ρωσία το συντομότερο δυνατό. Μπορώ αμέσως να δηλώσω ότι αυτές οι ψεύτικες δηλώσεις των πρακτόρων του Κρεμλίνου είναι προδοσία κατά της Ουκρανίας. Οι Έλληνες της Ουκρανίας είναι πατριώτες της Ουκρανίας, πάντα στήριζαν και υποστηρίζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Ο λεγόμενος «ρωσικός κόσμος» μας έφερε μόνο πόνο και καταστροφή.

Η πόλη της  η Μαριούπολης  που ιδρύθηκε από τους Έλληνες – καταστράφηκε. Οι Έλληνες της Ουκρανίας έχασαν πολιτιστικά κειμήλια που φυλάσσονταν στο τοπικό Μουσείο της Μαριούπολης, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μεωτίδα» του Συλλόγου Ελλήνων Μαριούπολης και το κτίριο του Ελληνικού Ιατρικού Κέντρου «Ιπποκράτης». Το κτίριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας καταστράφηκε μερικώς. Χάθηκαν τα έγγραφα, αρχεία, βιβλία, μοναδικά πράγματα κ.λπ.

Με την προσάρτηση από τη Ρωσία των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών των περιφερειών Ντόνετσκ, Λουγάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος χρήσης «αμάχων ομήρων» ως πόρο κινητοποίησης για την αναπλήρωση ορισμένων μονάδων των δυνάμεων κατοχής, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων της Ουκρανίας. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των κανόνων της Σύμβασης της Γενεύης για την προστασία του άμαχου πληθυσμού σε καιρό πολέμου.

Τώρα είναι σημαντικό για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα να καταλάβει πόσο κυνικά η επιτιθέμενη χώρα αγνοεί όλους τους κανόνες ανθρωπιάς, εφαρμόζοντας τη γενοκτονική πολιτική της έναντι των Ουκρανών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button